Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. februar 2006 kl 22.30 Krimvakta

Trikkedrapet i Oslo

Oddleif Sveinungsen er på jobb da en somalier går amok på trikken i Oslo. (Foto: Novemberfilm)
Oddleif Sveinungsen er på jobb da en somalier går amok på trikken i Oslo. (Foto: Novemberfilm)
Det blir en spesiell dag for Krimvakta og Oddleif Sveinungsen da en person går amok med kniv på trikken i Oslo. I kveldens episode følger vi dem i jakten på gjerningsmannen.

I kveldens siste episode av Krimvakta følger vi Oslo-politiets storstilte jakt på drapsmannen etter trikkedrapet som rystet hovedstaden i august 2004. Det er Oddleif Sveinungsen som er på jobb da alarmen går, og han er også den som leder etterforskningen på stedet.

En hel natt jakter politiet og kriminalteknikere på riktig gjerningsmann. Det eneste de vet er at mannen er fra Somalia, og for å finne ham må de endevende hele det somaliske miljøet i Oslo. Samtidig må politiet håndtere et stort pressekorps som venter utålmodig på utfallet.

Om serien
For første gang har Krimvakta i Oslo sluppet tv-seerne inn i sin hverdag. Resultatet er blitt et unikt innblikk i livet ved landets travleste etterforskningsavdeling. Her samles trådene fra døgnets små og store tragedier i hovedstaden.

Krimvakta holder til i sjette etasje på politihuset på Grønland. De ca 40 sivilkledde etterforskerne jobber kontinuerlig, fordelt på tre skift. I tre måneder fulgte et tv-team politietterforskerne døgnet rundt; på utrykninger, på åsteder, i krevende avhørssituasjoner, men også i sosiale sammenkomster på og utenfor jobben.

Vi blir kjent med tre sentrale politifolk; Laila Back, Kjell Pedersen og Oddleif Sveinungsen. Alle tre erfarne politietterforskere, og med ansvar for hvert sitt vaktlag.

I løpet av perioden tv-teamet følger Back, Pedersen og Sveinungsen etterforsker de 13 branner, 16 voldtekter, 90 dødsfall, flere titalls voldssaker og to drap.

Norsk innkjøpt dokumentarserie (2005)
Produsert av: Novemberfilm as
Produsent: Kjetil Johnsen, tlf. 22 37 55 55/90 74 35 65
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
LENKER
  • Les mer: