Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 17. juni 2007 kl 22.30 Salmer til alle tider

Salmer til alle tider

Vekkelsestoner

"Salmer til alle tider" fortsetter sin rundreise i kirkeåret, og nå er vi kommet til den søndagen som bærer navnet "innbydelsens søndag". Jesus-sitatet "kom, for alt er ferdig" står sentralt. Derfor skal vi denne gangen lytte til salmer og sanger som har levd sitt liv i ulike vekkelsesmiljøer og som absolutt er en viktig del av sangskatten fra kirke og bedehus.

Vi begynner med en enkel innbydelse, "Kom til den hvitmalte kirke". Berlevåg Mannsangforening kunne likså godt ha sunget "kom til det hvitmalte bedehus". Det er vel først og fremst der denne sangtradisjonen har levd. Som for eksempel sangene "Kom som du er til din frelser", "Kom nära meg", "Opna hjartans dør", "Du er innbudt til bryllup i himlen" og "Just som jeg er". Her er sanger som mange har et forhold til, og når en av dem synges av Pirkko Lisa Larsen, så nikker kankjse noen gjenkjennende.

Min salme
"Min salme" hentet fra avisen Vårt Land, og denne uke er turen kommet til diabetsykepleier Maria Slisabeth Grav Husebø som velger seg "Jeg vil gi deg, o Herre, min lovsang" som sin favorittsalme. Her er hennes begrunnelse:

"Den har betydd mye for meg helt fra jeg sang i et kristent ungdomskor i Stokke for omtrent 30 år siden. Det er en sang som sier mye om Jesus og om mitt liv som kristen. Den sier også noe om Guds nåde som er uten grenser, og at jeg kan finne fred hos Gud. Sangen taler til mennesker i livets ulike faser. Foreldrene mine, som er døde nå, var også veldig glade i den. Derfor har den en dypere verdi for meg, fordi den minner meg om dem og det de stod for. Verdier som jeg setter høyt."

Innspillingen som brukes i programmet er hentet fra "Minns du sången."

Forrige salmenøtt
Riktig svar sist uke skulle være "Fager kveldsol smiler", og vinnere av salmekruset ble:

Laila Hæreid fra Årdalstangen, Dagfinn Arntsen fra Mosjøen og Rakel Marie Huslid fra Kristiandsand.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen "trygt skal dine hender bære" hentet? Send inn svaret ved å klikke her.

Frist onsdag 20. juni.

Salmer og sanger presentert av Helge Gudmundsen.

NRK P1 søndag 17. juni kl. 22:30.