Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 29. november 2005 kl 21.20 Lov og orden: New York

Student i evigheten

Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio) etterforsker drap på et New York-universitet. (Foto: Universal)
Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio) etterforsker drap på et New York-universitet. (Foto: Universal)
Evighetsstudenten Mark Bayley blir aldri ferdig med hovedoppgaven, men har et tilsynelatende godt forhold til veilederen. Snart er han trukket inn i en intrige som bl.a. omfatter mord på universitetets rektor.

Drapet grunner seg i en ansettelsessak: Plassen til instituttlederen for amerikanske studier skal besettes, og veilederen til Mark Bayley føler seg forbigått av rektor.

Men veilederen har et alibi. Den kvelden rektor ble slått i hjel på sitt kontor, satt han og Bayley og gjennomgikk studentens hovedoppgave.

Sko-sporet
Eames og Goren gjennomsøker studentens hybel, og de finner et par herresko som er altfor dyre til at en student skulle gå med dem. De oppsøker den eksklusive New York-forretningen som har solgt skoene, og finner at dr. Elisabeth Hitchens har kjøpt dem. Hun er en kollega av veilederen og kjenner også Bayley.

Like etter får Bayley et allergisk anfall – noen har sprøytet peanøttolje inn i en nikotintyggegummi han tygget på. Allergisjokket får dødelig utfall. Hvem visste at Bayley var allergisk mot peanøttolje? Og hvorfor ville vedkommende ha ham av veien?

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Anti-thesis"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57