Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. juli 2013 kl 22.25 Hotellenes hemmeligheter

30.000 kroner burger


I dagens episode får skuespiller og programleder Richard E. Grant oppleve hvordan det er å bli behandlet som en VIP på noen av verdens mest eksklusive hotell.

Han sjekker inn på Harlequin-suiten i Londons Dorchester hotell, hvor blant annet Elizabeth Taylor hadde et rosa marmorbelagt badeværelse installert.

Richard besøker også Le Meurice i Paris, hotellet hvor Salvador Dali returnerte årlig i 30 år. Han møter den surrealistiske kunstnerens inspirasjon; Amanda Lear, som åpner seg om hans krumspring, og hvordan hans arv blir feiret på hotellet i dag.

For og virkelig få erfare livet til en ekte VIP, reiser Richard avslutningsvis til Mandalay Bay hotell i Las Vegas – kun for å bestille en burger til middag. Her selges nemlig USAs, og kanskje verdens, dyreste Fleurburger; Til 30.000 kroner stykket!

Om programmet
Få en smak av utrolig luksus og skandaløse historier, når skuespiller Richard E. Grant oppsøker verdens mest kjente hotell. Fra Four Seasons i New York og Chateau Marmont i Los Angeles til George V i Paris og Savoy i London, utforsker han hva som gjør et utvalgt antall hoteller så unike. Gjennom intervjuer med noen av de største navnene i bransjen, innspill fra kjente forretningsmenn som Donald Trump og ikke minst hans egne opplevelser bak hotellenes glamorøse fasader, blir vi invitert inn i en ellers tilsynelatende lukket verden.

Britisk reiseserie (2012)
Originaltittel: Hotel Secrets with Richard E. Grant (4:8)
Produsert av: Burning Bright Productions/BBC Worldwide
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes å kontakte Publikumsservice / 815 65 900