Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. april 2007 kl 21.25 Med hjartet på rette staden

Hjelpeløs som et rikmannsbarn

Doktor Helen (Sophie Ward) tar seg av beinet til Lucy (Antonia Bernath) mens Rick (Edward MacLiam) holder vakt. (Foto: Granada International)
Doktor Helen (Sophie Ward) tar seg av beinet til Lucy (Antonia Bernath) mens Rick (Edward MacLiam) holder vakt. (Foto: Granada International)
En forsmådd ungpike med rike foreldre har alliert seg med en ungdomskriminell guttevenn. De herjer rundt på landstrakten, og nå er turen kommet til banken i Aidensfield.

Ranet går som smurt, og selv om karene på kammeret kommer raskt til stedet, er paret forduftet. Overbetjent Miller mottar en melding om at de to også er mistenkt for bankran lenger sør i landet.

Vådeskuddet
Ikke lenge etter gjør paret et anslag mot en bank i nabobyen, men en av kundene griper inn. I bataljen løsner et skudd. Lucy er skutt i beinet. Sammen med sin partner, Rick, greier hun å flykte.

Doktor Helen har vakt på sykestuen da en ung mann melder seg. Han forteller en historie om at hans unge kone har fått veene og at de må dra og se til henne. Vel framme må Helen i stedet ta seg av Lucys skuddsår. Som "takk" for hjelpen tar Rick legen som gissel. Doktor Helen blir kneblet og bundet.

Etter som tiden går, begynner skuddsåret å bli infisert. Antiseptiske midler og penicillin ligger på sykestuen. Snart har Helen en plan klar for hvordan hun skal komme seg dit…

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2005)
Originaltittel: Heartbeat (serie 15)
Kveldens episode: Hostage to fortune
Produsert av: Granada International
Med bl.a. William Simons (Alf Ventress), Peter Benson (Bernard "Bernie" Scripps), Sophie Ward (Helen Trent), John Duttine (George Miller), Derek Fowlds (Oscar Blaketon), David Lonsdale (David Stockwell), Tricia Penrose (Gina Ward), Jonathan Kerrigan (Rob Walker), Mark Jordon (Phil Bellamy), Gwen Taylor (Peggy Armstrong)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.noLENKER
  • Mer om serien