Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. desember 2006 kl 18.30 Energikampen 2006

Ny energikamp i Jotunheimen

Mari, Bjørn Runar og Gunnhild fra Etne er det lilla laget. (Foto: Fabelaktiv as)
Mari, Bjørn Runar og Gunnhild fra Etne er det lilla laget. (Foto: Fabelaktiv as)
Hver dag i romjula blir det Energikampen på NRK. Fem lag møtes i Jotunheimen til en konkurranse der lagmoral, samarbeid, styrke, utholdenhet og kunnskap er viktig.

Hvert lag består av tre 12-åringer, og de fem lagene kommer fra Asker, Lyngdal, Rognan, Oslo og Etne. I hver episode må barna løse oppgaver og utfordringer som har med energi å gjøre, enten det er vannenergi, vindenergi, bioenergi, solenergi eller fossilenergi. Innspillingen fant sted i Sjodalen i Vågå i august, og omgivelsene byr i tillegg på flotte naturopplevelser.

I hver episode ryker et av lagene ut, men det betyr ikke at de må dra hjem. De får fortsatt bo i lavvo i Regnmaker-campen på fjellet, og kanskje er heller ikke konkurransen over for disse lagene likevel?

I sjuende og siste del av konkurransen blir det internasjonal finale. Da møter det norske vinnerlaget vinnerne fra Sverige og Nederland.

De fem norske lagene
De fem norske lagene som kjemper om seieren, er Amalie, Thorvald og Ingeborg fra Asker på det blå laget, Markus, Marthe og Alf-Reidar fra Lyngdal på det grønne laget, Mia, Vegard og Morten fra Rognan på det røde laget, Amalie, Kristina og Ola fra Oslo på det gule laget, og Bjørn Runar, Gunnhild og Mari fra Etne på det lilla laget.

Energikampen blir sendt hver dag i romjula kl 18.30, fra og med 1. juledag til og med nyttårsaften.

Innkjøpt norsk serie i sju deler (2006)
Produsent: Arild Halvorsen, Fabelaktiv as
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no