Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. februar 2006 kl 21.35 Sejer - se deg ikke tilbake: Møte med en morder

Mordgåten løses

Sejer (Bjørn Sundquist) slapper av med barnebarnet Mtteus (Thomas Hellstenius) etter at mordet på Annie er oppklart. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Sejer (Bjørn Sundquist) slapper av med barnebarnet Mtteus (Thomas Hellstenius) etter at mordet på Annie er oppklart. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Den 15 år gamle Annie Sofie Holland er myrdet, og da skolesekken hennes blir funnet hos kjæresten Halvor, har politiet ikke annet å gjøre enn å sikte ham for mordet. Men førstebetjent Konrad Sejer er slett ikke sikker på at Halvor er morderen.

Politimesteren, Holtemann, er utålmodig etter å få avsluttet
saken. Førstebetjent Sejer begynner imidlertid å lure på om den fremmede som skremte Raymond til å forandre fargen på bilen ved mordstedet, kan ha plantet Annies skolesekk hjemme hos Halvor.

- Ja, ja, hvis du stoler på en tulling og en tenåring, så gjerne for meg, sier politimesteren og går med på å løslate Halvor.

Halvor drar rett hjem til PCen sin, og endelig klarer han å knekke koden - han kommer inn på Annies dagbok. Halvor tar med seg disketten og drar for å møte
morderen...

Om serien
15 år gamle Annie Sofie Holland blir funnet drept ved et tjern i skogen. Førstebetjent Konrad Sejer og hans assistent Jacob Skarre starter avhørene av nærmeste familie og naboene i det lille samfunnet Lundeby.

Etter hvert forstår de at gjerningsmannen må være en som har full oversikt over stedet og befolkningen, sannsynligvis en av stedets egne innbyggere.

"Sejer – se deg ikke tilbake" ble første gang sendt på NRK1 januar 2000. Regissør Eva Isaksen ble belønnet med en Amanda for beste dramaserie samme år, mens Bjørn Sundquist fikk Amanda-prisen for sin tolkning av Sejer.

"Sejer - se deg ikke tilbake" er den første av i alt fire serier om førstebetjent Sejer. Den nyeste av seriene, "Svarte sekunder", sendte NRK i januar i år. Etter "Se deg ikke tilbake" blir det gjensyn med de to øvrige seriene, "Djevelen holder lyset" og "Elskede Poona".

Egenprodusert dramaserie i samarbeid med SVT
Regi: Eva Isaksen
Manus: Åse Vikene etter Karin Fossums roman
Musikk: Björn J:son Lindh
I rollene: Bjørn Sundquist (Konrad Sejer), Christian Skolmen (Jacob Skarre), Bjørn Skagestad (Johnas), Jan Sælid (Raymond), Grethe Ryen (Ada Holland), Linn Skåber (Ingrid (Sejers datter), Thomas Robertsen (Halvor), Wenche Foss (Halvors farmor)
Pressekontakt: Sidsel Linden, 23 04 98 41/909 55 365