Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 26. januar 2004 kl 21.30 Faktor: Byvandraren

Gjør byen levende

Harald Grytten har holdt på med byvandringer i Ålesund i 30 år – tre ganger i uka. (Foto: Alf-Jørgen Tyssing, NRK)
Harald Grytten har holdt på med byvandringer i Ålesund i 30 år – tre ganger i uka. (Foto: Alf-Jørgen Tyssing, NRK)
Byvandring, der man lærer om byen og nærmiljøet, er populært over hele verden, og finnes blant annet i New York, London, Oslo – og Ålesund. I sunnmørsbyen vandrer Harald Grytten rundt med en grønn krakk som scene. Han har gått på byvandringer tre ganger i uken i 30 år.

Med seg har den tidligere museumsdirektøren alltid et følge av nysgjerrige tilskuere, mens han formidler sin kjærlighet til Ålesund gjennom humor, sang og historier om byen før og nå.

Harald Grytten kjenner hver brostein og hvert hushjørne i byen han er født og oppvokst i, og verken han eller publikum ser ut til å bli lei historiene, vitsene eller sangene. – Jeg har ikke noe i mot å bli kalt misjonær, sier Grytten. – Jeg har en egen filosofi om at det er viktig å ha et ankringspunkt i livet. Man skal vite noe om stedet der man bor, det gjør at vi føler oss hjemme og det trenger vi alle. Og jeg tror at når man kjenner sitt eget, skjønner man at også andre kan være glade i sine hjemsted.

Om "Faktor"
"Faktor" er en serie egenproduserte dokumentarer som våger å ta standpunkt, med en nær og personlig fortellerstil. Med mennesket i fokus ønsker "Faktor" å gi tilstedeværelse og sette enkeltmennesket inn i en større sammenheng.

Egenprodusert dokumentar
Programskapere: Elisabeth Haddal Røsvik og Jannicke Farstad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • Hjemmeside