Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. januar 2000 kl 21.40 Kappspell

Kappspell

NRK1 lørdag 8. januar kl 21.40
Kappspell (3:4)

Det svinger i Vågåhallen

Stemningen er fortsatt høy i Vågåhallen når Grindstuen og Midtli\'s orkester, Meieristan og Småviltlaget konkurrer i den 3. semifinalen i årets Kappspell. Vinneren går til den spennende finalen om den beste runddansmusikken her i landet i morgen kveld.
Det blir \"Vals i tradisjon\" og masurkaen \"På appå ball\" av Hans W. Brimi når Grindstuen og Midtli\'s orkester entrer scenen.
Meieristan stiller med valsen \"Rasta la Vista\" av Jostein Sørbøen og \"Dimmiteringspolka\" av Øystein Nicolaisen, mens Småviltlaget konkurrerer med \"Ylva og Bosses Brudevals\" av Roger Thalroth og reinlenderen \"Plass ryssen\" av Sven Nyhus.

Om kappspell 99
Det er utøvere på høyt nivå som samles til Kappspell `99 i en høstpyntet og fullsatt Vågåhall. Konkurransen om den beste runddansmusikken vises i fire programmer på NRK1 i julen og på nyåret. Programleder og \"jabbkaill\" er Andreas Lunnan.
Det er lov å svinge seg på stuegulvet når de tre beste runddansorkestrene fra NM i trekkspill i Selbu, Landsfestivalen i gammeldans på Geilo og Titanofestivalen på Vinstra i 1999 møtes til tre semifinaler og en finale i Kappspell 99. Hvem som møter hvem, er avgjort ved loddtrekning.
I dommerpanelet sitter Sylvia Hildegunn Johansen, Sigmund Eikås og Tom Willy Rustad. De legger vekt på takt/rytme, samspill, framføring og arrangement. I tillegg skal en folkejury på fire dansepar finne ut hvor bra musikken er å danse etter. De fungerer som et slags barometer på hvordan dette går. Folkejuryen har like mange stemmer til rådighet som en dommer har. Hver dommer har 40 poeng å fordele på hver melodi. Det vil si til sammen 80 poeng på hvert orkester.
I år er det fjerde gang at Kappspell, som arrangeres hvert tredje år, går av stabelen i NRKs regi. Opptakene ble gjort i Vågåhallen i Vågå 24. og 25. september i år.

NRK1lørdag kl 21.40

Bilde (Via Scanpix/Internett)
Det svinger når Grindstuen og Midtli\'s orkester konkurrerer om den beste dansemusikken her i landet.
Småviltlaget er med i den 3. semifinalen i Kappspell 99. (Foto: Ketil Sandviken).

Programleder: Andreas Lunnan
Regi og idé: Willy Rustad
Prosjektleder: Arve Esperø