Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. juli 2000 kl 21.00 Leos lov

Leos lov (t)


NRK1 fredag 21. juli kl 21.00
Leos lov (5:8)

I døden på et øyeblikk

I skogen blir liket av Vera Tantau funnet, og det viser seg at hun er skutt. Hennes kollega Rosa forteller at Vera sannsynligvis hadde tilbragt dagen hos sin besteborgelige familie, som ikke vet at Vera egentlig er prostituert.

Politisjef Leo Kress mangler spor i mordsaken, men kommer litt lengre på vei når Veras utbrente bil blir funnet. Der finner han også sporene, som beviser at hun er skutt i bilen. Men det skaper trøbbel og mer hodebry for Kress når sporanalysen viser to forskjellige skudd, og blod fra to personer.

Om serien
NRK1 er i gang med en ny tysk detektime som har fått tittelen \"Leos lov\". Serien har allerede gått en stund, og gjort suksess på tyske skjermer, og nok en gang handler det om en middelaldrende tysk politisjef i München. \"Leos lov\" er blitt den mest populære kriminalserien i hjemlandet etter at Derrick tok farvel med tv- seerne.

Hovedpersonen i serien er politisjef Leo Kress (Rolf Schimpf). Han leder en gruppe yngre detektiver som arbeider med de mest alvorlige og kompliserte kriminalsakene i München, og til stadighet er det nye mord og forbrytelser som skal oppklares. Leo Kress har både samme autoritet og intellekt som vi husker fra Derrick, og det er selvfølgelig ikke en eneste sak som forblir uoppklart når Kress leder etterforskningen.

Kress? nærmeste og beste kolleger i etterforskningsgruppen er Heymann (Michael Ande) og Richter (Pierre Sanoussi-Bliss), og når trekløveret er på forbryterjakt, er det ikke mange detaljer som går dem forbi.

NRK1 fredag kl 21.00

Bilde
Veras venninne Rosa Karzer (Michou-Pascale Anderson) og politisjef Leo Kress. (Foto: ZDF)

Tysk kriminalserie
Originaltittel: Der Alte
I hovedrollene: Rolf Schimpf, Michael Ande, Pierre Sanoussi-Bliss
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18