Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. november 2009 kl 19.55 "Den leiken den ville han sjå": Fritidsfiskerne

Blott til lyst

Ivrige medlemmer i Bergen Havfiskeforening på treningstur (Foto: NRK)
Ivrige medlemmer i Bergen Havfiskeforening på treningstur (Foto: NRK)
Langs hele kysten fins det mange fritidsfiskere, og noen er ivrigere enn andre. De mest seriøse er nok medlemmene i havfiskeklubbene. De legger ned mye tid til trening og forberedelser, og det er blodig alvor under de mange konkurransene.

Bergen Havfiskeforening er på treningshelg i Fedje og på Norgescup i Hellisøy. For den vanlige hobbyfiskeren er det nok mye å lære av disse ekspertene som svært sjelden kommer hjem uten noen store rugger.

Mesteren
Vår tidligere fotballstjerne Arne Larsen Økland, er også en av våre fremste konkurransefiskere med blant annet flere toppresultater i VM i skreifiske. Derfor drar vi på besøk til Arnes fiskeparadis; den vesle øya Hillesøy i Bømlo kommune. Her blir det selvsagt fangst og en flott julemiddag med fersk torsk på bordet.


Om serien
Langs hele Norges kyst arbeider fiskerne i storm og stille, på fine, varme sommerdager og på sure, kalde vinterdager. Hvert program i denne serien på åtte tar for seg en spesiell type fiskere: Kystfiskerne, hvalfangerne, linefiskerne, teinefiskerne, havfiskerne, ferskvannsfiskerne, fritidsfiskerne og sildefiskerne.

NRK har gjort opptak av et 30-talls båter på jakt etter like mange fiskeslag for å vise omfanget og variasjonene i Norges viktigste næringsvirksomhet.

Programleder Dag Lindebjerg tar oss med til Varangerfjorden, via Senja, Vestfjorden og Smøla, til Atlanterhavet og Nordsjøen. NRK-teamet filmet i all slags vær; fra orkan vest for Irland på kolmulefiske, til midnattssol på havblank fjord vest for Senja. Dette er et usminket og realistisk bilde av fiskernes hverdag.


Egenproduksjon fra NRK Hordaland i 8 deler.
Programleder Dag Lindebjerg, 951 52 278
Pressekontakt:Sidsel Mundal414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Sidsel Mundal