Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. april 2004 kl 18.30 Johnny og Johanna

Den vanskelige sannheten

Reka (Annette Roth) har et godt øye til Johnny (Nikolai Djupesland). (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Reka (Annette Roth) har et godt øye til Johnny (Nikolai Djupesland). (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Johanna gleder seg til å få tilbake særoppgaven "Fengselsliv", men blir overrasket da hun forstår at læreren er sikker på at hun lyver. Hvis hun forteller sannheten om at det er Eddie hun har intervjuet, kan han få problemer. Hva skal hun gjøre? Og hvordan kan hun hjelpe Reka med å bli bedre kjent med Johnny?

Egentlig har Johanna lovet Line at det ikke skal "bli noe tull" i dag, men som vanlig går alt galt – selv om det blir gjort i beste mening.

Johnny er sint på Eddie fordi han ikke har fortalt ham sannheten om at han har vært i fengsel. Han lar noe av sinnet gå utover Reka, som blir helt fortvilet.

Om serien
"Johnny og Johanna" er en ny dramaserie for unge i tolv deler, produsert av Barne- og ungdomsavdelingen i NRK. Serien tar oss med inn i den nye familien til Johnny og Johanna.

Johanna blir glad og tror hun får en storebror da Johnny og faren hans Eddie flytter inn hos henne og moren Line. Men Johnny er ikke like begeistret, og det blir ikke bedre da han havner i den beryktede B-klassen på den nye barneskolen.

Nikolai Djupesland som spiller Johnny, er et nytt fjes på skjermen, mens Maiken Kolle Riskild (Johanna) allerede har lang erfaring som barnespøkelset i Barne-tv-serien "Uhu!". I rollen som Johannas mor Line finner vi Ines Prange, mens Stig Henrik Hoff spiller Eddie, Johnnys far. Prosjektleder Birgitte Iuel har tidligere blant annet jobbet med NRKs populære julekalender "Jul på Månetoppen".

Egenprodusert dramaserie fra NRK Barn og ungdom
Prosjektleder: Birgitte Iuel
I rollene: Stig Henrik Hoff, Ines Prange, Maiken Kolle Riskild, Nikolai Djupesland, Svein Roger Karlsen, Ole-Jørgen Nilsen, Gisken Armand, Annette Roth, Anette Waaler, Mikkel D. Nygaard
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252