Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 20. april 2010 kl 20.45 Jentene på Toten

Den årlige sommerfesten


I siste episode av "Jentene på Toten" er det årlige sommertreffet på Stensveen i full gang. Det er også tid for et av Haralds høydepunkter, nemlig en tur på Mjøsa med vikingskipet hans, Balder.

Marion og Harald inviterer Nan Inger fra politiet for å snakke om rus. Og vi får være med på en sterk og ærlig samtale om åpenhet.

Lise møter sin advokat for å diskutere ankesaken de skal igjennom for å kjempe for Lises samværsrett med sine barn.

Marianne og Marion er på nytt til samtale hos GID-klinikken på Rikshospitalet, og denne gangen håper Marianne å få svar på om hun kan få starte med kjønnskorrigerende behandling.

På gudstjeneste
Et halvt år etter sommertreffet samles flere av våre venner igjen på Toten. Denne gangen er det i forbindelse med den årlige julegudstjenesten i Hoff kirke, som er åpen for alle. Hoff kirkes inkludering av transpersoner i gudstjenesten har endret Reiduns syn på både kirken og på Gud, og hun prater med presten Lasse Gran om sitt forhold til den kristne tro.

Om serien
I dokumentarserien "Jentene på Toten" møter vi et knippe mennesker som har én ting felles: De bryter mot samfunnets normer for hvordan man får lov til å være og leve sitt liv. Noen stod fram som transvestitter eller transkjønnede for lenge siden, andre har nettopp åpnet seg. Det har vært på godt og vondt. Sentralt i serien er Stensveen ressurssenter på Kapp på Toten.


Dokumentarserie i 8 deler
Produsent: Limelight, kontakt: Mia Mjalaand , 41 20 82 29
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf: 815 65 900