Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 28. august 2006 kl 20.05 Presidenten

Presidentkandidat i klemma

Alan Alda (t.h.) og Jimmy Smits spiller konkurrerende presidentkandidater i
Alan Alda (t.h.) og Jimmy Smits spiller konkurrerende presidentkandidater i "Presidenten".
Storjuryen som skal vurdere saken om lekkasje av militære hemmeligheter fra Det hvite hus, trer sammen. Til alt uhell for demokratene og deres presidentkandidat Matthew Santos, skjer dette når valgkampen har startet.

Arnold Vinick, republikanernes kandidat, kjører saken for alt den er verd og scorer stort. Santos som stiller for demokratene, er på defensiven og må hele tiden forsvare regjeringen Bartlets utsatte stilling i saken.

Kriseplan
Vi følger Santos på valgkampturné i blant annet Oregon. I demokratenes hovedkvarter i Washington legger samtidig ringreven Josh Lyman, visestabssjef i Det hvite hus, en plan for hvordan Santos skal takle lekkasjesaken.

Beskjeden han gir Santos, er at han må ligge unna temaet. Josh følger opp med en tilbakefallsplan: Velgermøter om økonomi og innenrikspolitikk med Santos i sentrum står nå
på agendaen.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 7)
Kveldens episode: The Mommy Problem
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Jimmy Smits, John Spencer, Alan Alda, Allison Janney og Janel Molaney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside NBC 
  • Hjemmeside Warner