Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. januar 1999 kl 21.05 Detektimen: Derrick

Detektimen: Derrick (t)

NRK1 fredag 22. januar kl 21.05
Detektimen: Derrick

Drap på bånd
Tilfeldighetene kommer Derrick til hjelp i kveldens detektime. En ung kvinne blir funnet drept på en skogsvei. Snart viser det seg at hennes siste ord og skuddet er tatt opp av en båndopptaker som en ornitolog hadde satt ut i skogen for å registrere fuglesang.
Ellers finner Derrick få spor under etterforskningen av drapet på den 22 år gamle Elisabeth Kraus. Hennes to søsken gir inntrykk av at de kjenner drapsmotivet, men likevel er de tause som østers. De tre barna bodde sammen, og moren forteller at hun hadde følelsen av at de alle var livredde for et eller annet.

Om serien
\"Derrick\" er den største seriesuksessen i tysk fjernsyns historie. Den 75 år gamle norgesvennen Horst Tappert har spilt rollen som Derrick helt siden 1974. Serien har vært umåtelig populær i mer enn 100 land gjennom nesten et kvart århundre og ble introdusert i Norge i 1975. Siden har den ligget høyt oppe på seerstatistikkene her hjemme.
Horst Tappert har imidlertid nå bestemt seg for at nok er nok. Etter 24 år og 281 episoder er det ugjenkallelig slutt. NRK har vist så å si alle episoder som har vært laget i serien, og sender nå de ti siste episodene. Fram til påske skal vi bli med Derrick og hans trofaste makker Harry Klein (Fritz Wepper) på deres aller siste oppdrag.
NRK1 fredag kl 21.05

Tysk kriminalserie
Produksjon: ZDF
I hovedrollene: Horst Tappert og Fritz Wepper
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23047751