Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 29. juni 2004 kl 22.30 Mon tro

Presser grenser

Gaute Gulbrandsrød trener yoga. (Foto: Torbjørn Morvik, NRK)
Gaute Gulbrandsrød trener yoga. (Foto: Torbjørn Morvik, NRK)
- Hvorfor søker man uro? Jo, fordi en ikke har ro, sier Gaute Gulbrandsrød. Han var alltid på jakt etter fart og spenning, og var en lidenskapelig fallskjermhopper. Så brakk han ryggen, og livet mistet mening. Nå har Gaute trent seg opp og presser igjen grenser, men denne gangen innenfor yoga.

Gaute hadde et uhell under landing under Ekstremsportveko på Voss for tre år siden, og har i dag fire skruer og et stålstag i ryggen. På tross av daglige smerter begynte han å trene yoga, og er nå yogalærer med eget institutt i Oslo.

- Meditasjon og yoga gir meg fred, sier Gaute. - Jeg har hatt sterkere opplevelser med disse tingene enn jeg noensinne har opplevd innen ekstremsport.

- Jeg tror på karma, sier Gaute. Kaster du en stein i dag, blir du truffet av en stein i morgen.

Selv gjør Gaute det han kan for å leve et rent liv. 39-åringen har fremdeles smerter etter fallskjermulykken, men han nekter å spise smertestillende. Da går man glipp av en stor opplevelse, mener Gaute.

Om serien
Noen ganger stilles vi overfor så store utfordringer at vi må vurdere på nytt hvordan vi vil leve. En krise kan bety katastrofe eller det kan gi helt nye muligheter.

I NRKs nye livssynserie møter vi seks personer som på hver sin måte har endret kurs. De har funnet fram til glemt livsglede, nye svar eller rett og slett seg selv.

Programleder er Hilde Skaugrud (32 år).

Egen produsert livssynsprogram
Programleder Hilde Skaugrud
Prosjektleder Marion Klaseie
Pressekontakt Anna-Marie Normann tlf 23 04 78 53/907 75 758