Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. november 2001 kl 12.45 Filmmatiné: Hjelp, vi må på ferie til Europa!

Feriereisen der alt gikk galt

Familien Chase er endelig kommet il Paris og lar seg gjerne villede av en politimann.
Familien Chase er endelig kommet il Paris og lar seg gjerne villede av en politimann.
Når Chevy Chase tar med seg familien på feriereise til Europa, må mye gå galt. Det viser seg til overmål i denne amerikanske komedien fra 1985. En naturlig etterfølger av forrige ukes elleville feriereise på det amerikanske kontinentet.

Den kaotiske turen kommer i stand etter at ekteparet Clark og Ellen, med sine to tenåringer, Audrey og Rusty, går til topps i en spørre-konkurranse på fjernsynet. Premien sies å være en luksustur til Europa, en tur som etter hvert viser seg nokså annerledes enn det brosjyrene lovet på forhånd.

Blant familiens skjellsettende opplevelser er tre minutters befaring av Louvre i Paris og et bilkrasj ved Stonehenge i England som for første gang på 5000 år forandrer strukturen på de forhistoriske stenene.

Videre på sin reise i den gamle verden må familien radbrekke en lang rekke ufattelige språk, arbeide seg gjennom gastronomiske ubegripeligheter og dessuten innrømme sin totale mangel på kulturell finesse. Selvsagt må familiens overhode også havne på strippeklubb i Paris med kona -!

Denne filmen ble laget som en etterfølger av den store komediesuksessen fra 1983, National Lampoon's Vacation. Det syntes opplagt at en komedie fra amerikanske reiseopplevelser, lett burde kunne forlenges til det europeiske kontinentet.

Foruten Chevy Chase finner vi på rollelisten blant andre: Beverly D'Angelo, Dana Hill og Jason Lively.

Amerikansk filmkomedie
Regi: Amy Heckerling
Originaltittel: National Lampoon's European Vacation
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Familien Chase er endelig kommet il Paris og lar seg gjerne villede av en politimann.