Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 18. april 2000 kl 21.00 Kes

Kes (t)


NRK2 tirsdag 18. april kl 21.00
Kes

Gutten og tårnfalken

Med utgangspunkt i på Barry Hines bok \"A Kestrel for a Knave\" (Tårnfalk for en knekt) forteller den britiske regissøren Ken Loach i filmen \"Kes\" en rørende og historie om 15-åringen Billy (David Bradley) som finner glede gjennom å trene opp en skadet tårnfalkunge.

En sur vind tar tak i den spinkle, tynnkledde kroppen. Billy løper gjennom de folketomme gatene i den grå og dystre gruvebyen hvor han bor sammen med moren og en eldre bror. Billy har en jobb å gjøre før han kan sette seg på skolebenken. På skolen blir han hundset og latterliggjort av de andre elevene. En sadistisk gymlærer utsetter ham for den reneste tortur. Mens de andre lærerne ser en annen vei.
Hjemme er det heller ingen trøst å hente. Storebror Ken er en særdeles usympatisk og brutal drukkenbolt.

Trøst i naturen
Billy søker seg derfor ut i naturen for å få fred for sine plageånder. På en av disse utfluktene finner han en skadet tårnfalkunge. Billy forbarmer seg over stakkaren. Gjennom å pleie den skadede fuglen, vokser interessen for også å kunne trene den opp. Han skaffer seg bøker og setter på egen hånd i gang med den krevende oppgaven. Han tilbringer mange timer sammen med tårnfalken å håp om å kunne realisere en drøm.

Den sympatiske læreren Mr. Farthing (Colin Welland) får tilfeldigvis høre om Barry og tårnfalken. Han oppmuntrer Billy til å fortelle historien til resten av klassen.

NRK2 tirsdag kl 21.00
Tidligere sendt 7.2.99

Bilder
Billy (David Bradley) og tårnfalken som han gir navnet Kes.

Billy (David Bradley) viser læreren Mr. Farthing (Colin Welland) hvordan han har temmet en tårnfalkunge.

Britisk spillefilm fra 1969
Originaltittel: Kes
Basert på boken \"A Kestrel for a Knave\" av Barry Hines
Regi: Ken Loach
Med bl.a. David Bradley, Lynne Perrie, Colin Welland
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41