Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. oktober 1999 kl 22.30 South Park

South Park (t)

NRK1 onsdag 13. oktober kl 22.30
South Park (5)

Guttene oppdager genforskning

I dagens episode får vi se at guttegjengen i South Park får smaken på genforskning og kloning. Kyle har fått seg en afrikansk elefant som kjæledyr, men den er altfor stor til å få plass på skolebussen. Dermed finner guttene ut at avkommet bør klones til å bli et mindre dyr som Kyle kan ha med seg på skolen.
Etter at Mr. Garrison og Mr. Hat forteller om genforskning i biologitimen, bestemmer Kyle seg for at kloning er noe han kan satse på i sitt naturfagprosjekt. Han er toppelev på South Park barneskole, og sammen med Cartman, Stan og Kenny finner han ut at de skal besøke genforskningsinstituttet som ligger rett utenfor South Park. Der bør det absolutt finnes muligheter for å teste ut koplingen han har tenkt ut.
Kyle har nemlig fått det for seg at de skal bruke Cartmans kjæledyr, grisen Fluffy, til å klone fram en mindre utgave av den afrikanske elefanten. For hva er vel bedre enn å kople en gris med en elefant for å lage små, søte elefantgriser?
Guttegjengen oppdager fort at kloning kan utføres på en langt enklere måte enn ingeniører gjør det på et laboratorium.

Om serien
South Park er en tilsynelatende stille og fredelig liten by i Rocky Mountains der åtteåringene Stan, Cartman, Kenny og Kyle står sentralt. Rundt dem hersker kaoskreftene, men noen setter de også i gang selv.
På en normal dag i South Park, som nesten aldri forekommer, møter disse fire guttene hverandre på busstoppet for å ta skolebussen til skolen. På skolen underviser Mr. Garrison dem i dagens pensum, med hjelp fra sin hånddukke Mr. Hat. Når guttene trenger hjelp, er den afro-amerikanske kokken i skolens kantine til disposisjon.
Og guttene trenger all den hjelpen de kan få. I South Park kolliderer det naturlige og det overnaturlige i et eneste stort kaos. Utenomjordiske vesener turnerer i gatene, og plutselig dukker kjendiser opp ingenstedsfra. Dødelige afrikanske bier fyller luften, rare skapninger bosetter seg i trærne utenfor byen, og på toppen av alt er en aktiv vulkan, et sjømonster og en geningeniør med atskillig mer i sitt laboratorium enn lovlig er, stadig i fokus.
Midt oppe i alt dette må de fire guttene komme seg gjennom sin egen oppvekst, og takle de vanlige problemene og utfordringene livet har å by på.
For Stan, Kenny, Cartman og Kyle, er deres rare, men dog vakre by, normal. Det overnaturlige, det uvanlige, det gale og det usedvanlige, er bare tingene det innebærer å vokse opp i South Park.
NRK1 har valgt å sende serien tekstet på norsk, men den er ikke sensurert. South Park går i samme rekkefølge og i samme form som i England og USA.

NRK1 onsdag kl 22.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
Lagt ut i uke 37, 38, 39 og 40.

Produsert av Comedy Central (USA)
Kontaktperson NRK Underholdning: Niels Bierge, tlf 23 04 91 15
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18