Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. januar kl 20.50 Best i verden: Stafetten på Lillehammer

Sportshistoriene vi aldri glemmer

Noen øyeblikk i sportshistorien synes å leve et evig liv i nordmenns bevissthet. NRK Sport har tatt for seg seks legendariske beretninger og viet et program til hver av dem. Vi skal ta fram noen av de sterkeste minnene som norsk idrett kan by på.

Herrenes langrennsstafett på Lillehammer i 1994 er først ut av de seks tilbakeblikkene. Program 2 forteller om skiskytingens vei fra kuriøs idrettsgren til folkeeie. Deretter følger håndballjentenes vei til suksess, det norske alpineventyret, fotballkampen Norge-England i 1981 og historien om langrennsdronningen Marit Bjørgen.

Stafett er stafett
Langrennsstafetten er en øvelse det norske folk har et sterkt forhold til. Den er alltid et høydepunkt under OL og verdensmesterskap, og er øvelsen vi aller helst vil vinne.

Under OL på Lillehammer var forventningene til våre mannlige langrennsutøvere skyhøye etter tre individuelle norske gullmedaljer. Tirsdag 22. februar 1994 ladet hele Norge opp til en antatt seiersfest på herrenes 4x10 km stafett. Sture Sivertsen, Vegard Ulvang, Thomas Alsgaard og Bjørn Dæhlie var heltene alle satte sin lit til. Men ingen hadde sett for seg den dramatikken som skulle utspille seg gjennom dagen på Birkebeineren skistadion.

Serie i seks deler fra NRK Sport
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
Publikum kan kontakte Publikumsservice, 23 04 70 00