Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. februar 2000 kl 20.00 Blodsbånd

Blodsbånd (ttv)

NRK1 mandag 28. februar kl 20.00
Blodsbånd (4:4)

Sammenbruddet

Vi er kommet til veis ende i NRK Dramas kritikerroste serie \"Blodsbånd\". Runes verden er i ferd med å falle fra hverandre. Sønnen Simen nekter å ha noe med ham å gjøre, og det kommer til et voldsomt sammenstøt mellom Rune og Tone. Problemene holder også på å torpedere samholdet i Runes forskergruppe.

Susanne er død av en overdose heroin, etter at Rune forlot henne alene i leiligheten der hun og Simen hadde holdt seg skjult. Runes ekskone Sigrun har nå tatt med seg Simen hjem til Kristiansand. Også Tones tillit til ektemannen har fått en alvorlig knekk. Etter et voldsomt sammenstøt mellom de to, reiser Rune til Kristiansand for å delta i Susannes begravelse. Susannes mor er fra seg av sorg, og anklager ham i full offentlighet.Rune opplever at livet hans nærmer seg den fullstendige ruin. Nå vil han kutte alle bånd. Kommer han og sønnen noen gang til å forstå den rollen de spiller i hverandres liv?

Om \"Blodsbånd\"
NRKs storsatsing \"Blodsbånd\" er et samtidsdrama om en ressurssterk familie som brått blir revet ut av sin harmoniske tilværelse. Leidulv Risan står for manus og regi, og rollelisten inneholder navn som Sverre Anker Ousdal, Kjersti Holmen, Ellen Horn og de unge skuespillerene Anders Dale og Ann Kristin Rasmussen.

Rune Tallaksen (Sverre Anker Ousdal) er en framgangsrik lege og forsker. Han lever i et harmonisk ekteskap med Tone (Kjersti Holmen), som også er lege. Sammen har de to døtre.
Fra sitt tidligere ekteskap med Sigrun (Ellen Horn) har Rune en sønn, 18-åringen Simen (Anders Dale). Han lever sammen med sin mor i hjembyen Kristiansand. Det er Simen som brått bryter idyllen for Rune, når det kommer for en dag at han nesten har tatt livet av seg etter noen døgns hardkjør på amfetamin og ecstacy. Gjennom noen dramatiske vinteruker utsettes slektsbånd og samhold for store belastninger.

\"Blodsbånd\" ble innspilt i første halvdel av 1997. Opptakene er gjort på location i Oslo og Kristiansand, og i NRK Dramas studio i Nydalen.

NRK1 mandag kl 20.00

Egenproduksjon fra NRK Drama
I rollene bl.a. Sverre Anker Ousdal, Kjersti Holmen, Anders Dale, Ellen Horn,
Ann Kristin Rasmussen, Malena Engström og Bjørn Skagestad
Prosjektleder: Grete Rypdal
Pressekontakt: Anna- Marie Normann, 23047853