Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. september 2001 kl 00.00 Barrage - en sperreild av vellyd

Felefeber

Barrage kombinerer dans, sang og musikk i et eksplosivt sceneshow
Barrage kombinerer dans, sang og musikk i et eksplosivt sceneshow
Musikk og danseensemblet Barrage har tatt verden med storm helt siden gruppen ble startet i Canada i 1996. Med en lidenskapelig og nyskapende tilnærming til musikk, sang og dans, skaper de en energi på scenen som gir en annerledes og spesiell kunstnerisk opplevelse.

Musikken i showet er ulikt noe annet og er inspirert av en rekke musikkarter. En blanding av calypso, swing, country, jazz, keltisk, klassisk og pop lager et unikt uttrykk. Som instrumenter er det fele og fiolin som står i fokus.

Medlemmene i Barrage består av både en kanadisk og (siden i fjor) en europeisk gruppe. De er stort sett rundt 23 år, og er blitt valgt ut gjennom omfattende auditions i både Europa og USA. De to gruppene deler seg på turneer og har tatt for seg hver sin del av verden.

Et av de vanligste spørsmålene gruppen får er hva som er forskjellen på en fiolin og en fele. Da svarer de som regel at en fiolin synger og en fele danser. De to stemmene til fiolinen og felen snor seg inn i hverandre gjennom showet og får fram både likhetene og ulikhetene mellom de to instrumentene.

Mange sammenligner Barrage sitt show med grupper som irske ”Riverdance” og ”Stomp”. De har alle funnet en egen og helt ny måte å presentere musikk på. Ikke minst viser Barrage hvordan fele og fiolin kan bli kult, hipt, eksplosivt og banebrytende som instrumenter.

- Det vi prøver å gjøre er å spore fiolinens røtter til ulike kulturer for å få fram etniske komponenter gjennom et moderne og teatralsk uttrykk. Målet er å skape noe unikt, noe du aldri har sett eller hørt før, sier Dean Marshall som er en av gruppens grunnleggere.

Britisk produksjon
Pressekontakt:Elisabeth Burø, tlf: 23049841

Bilder
1, 2 og 3: Barrage kombinerer dans, sang og musikk i et eksplosivt sceneshow