Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 5. september 1999 kl 19.45 Offshore

Offshore (ttv)


NRK1 søndag 5. september kl 19.45
Offshore (79)

Mette og Jonny gifter seg

Høstens første episode av Offshore begynner med en stor begivenhet, nemlig bryllupet mellom Mette og Jonny. Etter å ha hatt et turbulent forhold gjennom mange år, tok endelig Jonny mot til seg og fridde til Mette i slutten av forrige sesong.

Selv om lykken er et faktum, blir det ikke bare problemfritt når Mette insisterer på å invitere Jonnys eksentriske far Hjalmar (Lothar Lindtner) til bryllupet. Vennene fra Huldra er selvskrevne gjester, og stiller i sin fineste stas.

Sist vi møtte familien Bjerke var det en heftig krangel mellom Synne og den arbeidsløse faren Frank. Mor og kone, Berit, vil gjerne megle mellom de to kamphanene, men det er ikke alltid like lett på telefon fra Huldra i Nordsjøen. I sin fortvilelse søkte hun trøst hos Franks sønn Vidar, og vårsesongens siste episode sluttet med at de kysset. Nå har de begge forferdelig dårlig samvittighet, og spørsmålet er om de skal betro seg til sine respektive.

Problemene hoper seg opp for Vidar som i tillegg har tatt Harald på fersken i å smugle tabletter mot depresjon om bord på Huldra. Dette er strengt forbudt, og Harald er redd for å miste jobben dersom det blir kjent.
Kokken Göran vil fortsette å hjelpe asylsøkeren Reza, men eks- kona Nadia og Dagny er skeptiske, spesielt or at det kan skape bekymringer for datteren Lisa. De ser ingenting positivt i Görans initiativ.

Ny karakter
Lothar Lindtner spiller Hjalmar, Jonnys far. 82-åringen Lindtner er en av Bergens mest elskede skuespillere. I løpet av sin lange karriere har han hatt 380 roller på Den Nationale Scene, og aldri har kritikerene slaktet ham i noen rolle. Allsidig er han også. Han har spilt i opera, tragedier og komedier.

Om \"Offshore\"
NRK Dramas suksesserie om livet til menneskene på oljeplattformen Huldra er nå inne i sin sjette sesong. \"Offshore\" er Norges mest populære langserie og har hatt opp mot en million seere hver uke. I august i fjor ble \"Offshore\" tildelt Amanda-prisen for beste underholdningsdrama for fjernsyn. Serien ble kåret til fjorårets beste tv-serie av Programbladets lesere og til den mest populære dramaserien 1998 av Dagblad-leserne.
Opptakene til \"Offshore\" startet i mars 1996. Innen utgangen av 1998 hadde NRK Drama produsert i alt 91 halvtimes episoder, noe som er nok til at serien kan fortsette ut hele 1999.

I noen av rollene: Finn Schau, Mia Gundersen, Wenche Kvamme, Suzanne Paalgard, Frank Krog, Rut Tellefsen, Jarl Goli, Örjan Landström, Frank Iversen, Anne Krigsvoll, Håvard Bakke, Ove Chr. Owe og Martine Karlsen.

\"Offshore\" har egne sider på internett: www.nrk.no/drama/offshore/
På sidene ligger konkurranser og informasjon om serien og skuespillerne. Man kan også laste ned vignetten og klipp fra sesongens episoder.

NRK1 søndag kl 19.45
Reprise onsdag kl 23.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Mette og Jonny får endelig feire bryllup i kveldens episode.(Foto: Scanpix)

2. Mia Gundersen som rollefiguren Mette i brudestas (Foto: Scanpix)

3. Hjalmar (Lothar Lindtner) er tilstede i sønnen Jonnys bryllup. Han er også en ny karakter i serien. (NRK-foto: Barbara Halden)

Egenprodusert dramaserie
Prosjektleder: Bitte Monn- Iversen, tlf 23.04 91 64
Kontaktperson NRK Drama: Ingvil Giske, tlf 23 04 80 44

Pressekontakt Fjernsynets info.av.: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18