Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. august 2010 kl 21.30 Garrows lov

Ugler i mosen


I en tid da et forsvar kun var forbeholdt de privilegerte få, fortsetter unge Garrow og hans partner Southouse å kjempe for rettferdighet i rettssalen.

En desperat kvinne trygler Garrow om å forsvare hennes mann, Joseph Hamer. Joseph har sittet fengslet i Newsgate Prison i mange måneder uten rettssak, etter å ha blitt arrestert for mistanke om opprørsk virksomhet. Saken blir fulgt tett av utenriksministeren Viscount Melvill og ingeniøren Sir Arthur Hill, som har lagt frem sterke anklager om landsforræderi mot Joseph.

Lady Sarah innrømmer endelig for Garrow at de ikke har noen fremtid sammen. Men da hun skjønner ektemannens rolle i saken mot Joseph, endrer hun mening og rettsaken tar en overraskende vending.

Om serien
"Garrows lov" er et juridisk drama i fire deler, inspirert av livet til den banebrytende advokaten William Garrow. Det var han som innførte den strenge kryssforhøringen av påtalevitner som fortsatt brukes i dagens rettssystem.

Hver episode er basert på reelle juridiske saker fra slutten av 1700-tallet, hvor vi følger Garrow (Andrew Buchan) og hans partner Southouse (Alun Armstrong) fra etterforskningen starter til rettsaken er over i Old Bailey – et sted preget av korrupsjon og sosial urettferdighet.

Britisk dramaserie i fire deler (2009)
Produsert av: Twenty Twenty for BBC1
Originaltittel: Garrow’s Law
I rollene: Garrow (Andrew Buchan), Southouse ( Alun Armstrong), Lady Sarah (Lyndsey Marshal), Sir Arthur (Rupert Graves), Silvester (Aidan McArdle), Judge Buller (Michael Culkin), Court Clerk (Anthony Bowers), Mr Sibley (Andy Linden), Forrester (Steven Waddington), Mary Pace (Frances Grey ) m.fl.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Publikumssevice