Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. september 2009 kl 22.30 "Oh my God"

Oh my God!

Programleder Noman Mubashir tuller med gudene. (Foto: NRK)
Programleder Noman Mubashir tuller med gudene. (Foto: NRK)
Migrapolisgjengen har slått seg løs og laget en livssynsrealityserie - hvis det er noe som heter det. I løpet av fire programmer kommer åtte ungdommer med vidt forskjellig livssyn til å "bytte liv".

Gjennom innvandringen de siste 30 - 40 årene har Norge ikke bare blitt flerkulturelt, men også flerreligiøst Det er ikke uvanlig lenger at eksotiske templer bygges rundt i landet.

Mange unge mennesker er troende og lever et verdslig ungdomsliv samtidig som de praktiserer sin religion i andre sammenhenger. Det fører til at klassekamerater og naboer ikke har innsikt i den religiøse siden av livene deres.

Nå skal "Oh my God" teste disse ungdommene og sende dem inn i hverandres liv for å se hva som forener og hva som skiller dem. De får en oppgave de skal løse underveis, og programleder Noman Mubashir sjekker hva de har lært etter en helgs trosbytte.

Første program
I første program er det pinsevennen Anne Louise Hübert som får oppleve hvordan Ravinea Kirupamurthys hverdag som hindu ser ut. Anne Louise lurer blant annet på hvorfor hinduene heller kefir over guden de tilber. Hun får også lære hvordan man kan fremstille Shiva i dans.

I samme program møter vi Kjetil Hermansen som er humanetiker, og mormon Eldste (Andrew) Phillips. Kjetil må delta på bønnemøte, møte i menigheten og dåp i basseng. Han er også med på Karl Johan når Phillips misjonerer.

I andre program bytter parene roller. Da er det Ravineas tur til å få et innblikk i Anne Louises verden, mens Eldste Phillips får oppleve homoparade og Skeive dager på nært hold.

Egenproduksjon
Programleder: Noman Mubashir
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt:Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no





LENKER
  • Les mer