Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. desember 2003 kl 20.45 Ti år med hjartet på rette staden

Tilbakeblikk med en jubilant

Mike (Jason Durr) og Jackie (Fiona Dolman) har vært faste gjester i manges stuer hver lørdag i flere år. Dokumentaren om
Mike (Jason Durr) og Jackie (Fiona Dolman) har vært faste gjester i manges stuer hver lørdag i flere år. Dokumentaren om "Med hjartet på rette staden" viser seriens utvikling gjennom ti år (Foto: BBC)
"Med hjartet på rette staden" kunne i fjor feire ti år med sendetid på fjernsyn verden over. I dokumentaren om serien tar vi en nostalgisk reise bakover med skuespillerintervjuer, uforglemmelige scener og morsomme øyeblikk både foran og bak kamera.

De siste ti årene har millioner av seere verden over skrudd på tv’n for å få med seg siste nytt fra Aidensfield. I Norge har vi fulgt livets gleder og sorger i den lille engelske landsbyen siden 1997, og flere karakterer har kommet og gått.

Vanlige mennesker
Flere av skuespillerne mener serien fungerer fordi den handler om vanlige mennesker som forsøker å gjøre det beste ut av sine liv – noe de fleste kan identifisere seg med.

- Årsaken til seriens suksess er at den har noe ikke andre tv-serier har, slår Bill Maynard fast. Han spiller Greengrass. - Serien har drama, såpe og sitcom samtidig, og slår du de tre sammen, har du noe utenom det vanlige!

"Heartbeat", som er den engelske tittelen, er basert på bøkene til Peter Walker som skrev om sine erfaringer som landsbybeboer på 60-tallet. Vi møter ham i kveldens dokumentar.

Vi får også vite mer om seriens historie og hvordan den har utviklet seg fra den startet opp i 1992.

Britisk dokumentar om tv-serien Med hjartet på rette staden (2002)
Originaltittel: 10 years of Heartbeat
Regi: Nickie Lister
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97