Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. juni 2001 kl 20.20 Absolutt norsk

Gjøglende hulder og rockende Romeo

Lynni Treekrem er hovedgjest i kveldens
Lynni Treekrem er hovedgjest i kveldens "Absolutt norsk".
Det er plass til både stillferdig viserock og temperamentsfulle toner i Rune Larsens ”Absolutt norsk” i kveld. Som vanlig er spennvidden stor, både når det gjelder alder og musikalske innslag. Gjestene er Lynni Treekrem, Ketil Stokkan og Kings of Convenience.

Lynni Treekrem har sunget seg inn i våre hjerter med sin usedvanlige stemme og sitt temperamentsfulle, nesten uberegnelige vesen. Utenpå kan hun virke som en gjøglende hulder, men hun har også sine alvorlige sider – noe som kommer godt frem i dette programmet.

Ketil Stokkan er både uhøvlet rocker og velfrisert popsanger. I ”Absolutt norsk” er det popsangeren som avdekkes, med blikket rettet mot Melodi Grand Prix og suksessen med Zoo. Stokkan snakker også åpent om hvordan han har taklet medgang og motgang i karrieren.

Bergensduo
Kings of Convenience er duoen halve Norge og hele Storbritannia snakker om. I en tid dominert av øredøvende, datastyrt musikk kommer de to unge bergenserne med lavmælte viser fremført med akustiske gitarer og helt normale sangstemmer.

Artistene Cato Sanden og Kim Fairchild deltar i Noteknekk, mens Jan Eggum er ustanselig tilstede med sine leksikalske og musikalske ferdigheter.

Ylvis har enda et trumfkort på lur til sitt nummer. Denne gang legger de frem en påstand om at all norsk popmusikk egentlig er stjålet fra Afrika. Og de bruker en meget kjent komposisjon som bevis.

Om ”Absolutt norsk”
Som tittelen antyder dreier Rune Larsens nye underholdningsserie seg utelukkende om norsk musikk og norske aktører. I 11 programmer utover våren og sommeren lar han oss møte en rekke av landets mest populære artister, med to til tre hovedgjester i hvert program.

Et knippe faste personer er med Rune Larsen i de 11 programmene. Jan Eggum er tydelig til stede både som utøvende artist og i kraft av sin posisjon som redaktør for ”Norsk popleksikon” som er basis for innholdet i ”Absolutt norsk”. Revyparet Ylvis, som består av brødrene Bård og Vegard Ylvisåker, retter skråblikk mot norsk populærmusikk, og Atle Halstensen er seriens musikalske leder.

Det er også plass til en konkurranse bygget over ”Notknekk”-prinsippet, der deltakerne er spesielt inviterte gjester. Noteknekk, som tidligere har gått i tre omganger på NRK, ble en gedigen publikumssuksess, og selv om utgaven i ”Absolutt norsk” er kortere og kun vil dreie seg om norsk musikk, vil seerne kjenne igjen mange av elementene. Det blir en poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozartkuler.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Hordaland
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Produksjonsleder: Gunn Aasen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder
1.Ketil Stokkan dukker opp i Rune Larsens studio i kveldens ”Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
2.Lynni Treekrem er hovedgjest i kveldens ”Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
3. Kings of Convenience er musikalske gjeser i kveld. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
4. Supergruppen Kings of Convenience møter revybrødrene Ylvis og Rune Larsen i kveldens ”Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
5. Gjengen samlet på ett brett: Lynni Trekrem, Atle Halstensen, Ketil Stokkan, Jan Eggum, Rune Larsen og Kings of Convenience. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)


LENKER
  • Absolutt norsk