Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. september 2010 kl 23.15 Vår aktive hjerne

Hvordan takler du det ukjente?


Det ukjente er noe som skremmer de fleste av oss. I dagslys er vi rasjonelle og fornuftige, men hva skjer når det blir mørkt?

Avhengig av hvor åpne vi er for det ukjente, vil det å bli plassert i mørket gi oss helt ulike opplevelser. Dette vil "Vår aktive hjerne"-programleder Henrik Fexeus utforske nærmere.

Han inviterer en gruppe ulike mennesker til å overnatte på Ekenäs slott – et 500 år gammelt slott med en broket historie. Hva opplever deltakerne i løpet av natten, og hvorfor?

"Vår aktive hjerne"-reporter Charles Franz treffer Torbjörn Sassersson, som har opplevelser som ligger langt utenfor hva de fleste av oss anser for å være mulig. Vi møter også Etzel Cardena, professor i parapsykologi.

Om programmet
Igjen gjør programleder Henrik Fexeus seg klar til å utsette intetanende mennesker for en rekke psykologiske eksperiment koblet til vår hverdag.
Eksperimentene i programmet "Vår aktive hjerne" vekker mange spørsmål, men gir også mange svar om hva som styrer våre handlinger. Dette følges opp med dyptgående reportasjer og kommentarer fra psykologer og atferdseksperter.

Eksempler på tema i løpet av sesongen er selvhjelp, følelsen av ekstase, kroppsspråk, beslutningstaking og det ukjente.

Dette er sesong 2 i serien "Vår aktive hjerne", og den er på i alt åtte deler. Sesong 1 ble sendt på NRK2 første gang høsten 2008.

Programmet er sendt tidligere.

Svensk dokumentarserie
Originaltittel: Hjärnstorm, sesong 2
Programleder: Henrik Fexeus
Produsert av SVT
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900