Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 17. august 2009 kl 21.35 Film: The Bone Collector

Beinsamleren

Lincoln Rhyme(Denzel Washington) var en gang USAs beste kriminolog. Rhyme har imidlertid fått et handicap å stri med; han er lam fra halsen. (Foto: Universal Pictures)
Lincoln Rhyme(Denzel Washington) var en gang USAs beste kriminolog. Rhyme har imidlertid fått et handicap å stri med; han er lam fra halsen. (Foto: Universal Pictures)
En morder går løs mellom skyskraperne på Manhattan. Han er en brutal drapsmann som etterlater seg kryptiske lapper på hvert åsted. Spor som bare en mesterhjerne kan tolke. Mens byen lever i frykt for morderen, er en dyktig detektiv satt på saken.

Lincoln Rhyme var en gang USAs beste kriminolog. Rhyme har imidlertid fått et handicap å stri med; han er lam fra halsen og ned etter en arbeidsulukke tre år tidligere.

Han får hjelp fra en tøff og talentfull nybegynner i politiet, Amelia Donaghy. Hun er først i tjueårene, men kjenner seg allerede gammel, og er i ferd med å flytte over til en kontorjobb.

Like før hun flytter, blir hun satt til å granske et åsted og en grusomt ødelagt kropp. Rhyme, som studerer åstedsrapporten, blir nysgjerrig på saken, og den første dagen i ny stilling greier han å få Amelia tilbake som assistent på hans sak, mot hennes vilje.

Først ser de to politifolkene ut som et usannsynlig par, men de finner ut at de trenger hverandre. Donaghy må være Rhyme sine øyne øre og føtter, hun må arbeide seg gjennom fryktelige åsteder, finne spor, og sammen må de tolke disse samtidig som de stadig driver et kappløp med tiden for å hindre neste utspekulerte drap.

Sendt tidligere.


Amerikansk thriller (1999)
Med: Angelina Jolie (Amelia Donaghy), Denzel Washington (Lincoln Rhyme), Queen Latifah (Thelma), Michael Rooker (Captain Howard Cheney), Mike McGlone (Detective Kenny Solomon) og Luis Guzman (Eddie Ortiz).
Regi: Phillip Noyce.
Produsent: Columbia Pictures Corporation og Universal Pictures
TV-seere kan ta kontakt med Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no