Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. september 2003 kl 22.10 Med hjartet på rette staden

Halloi hos lorden

Mike og Jackie får overnattingsbesøk – med uante konsekvenser. (Foto: Yorkshire TV)
Mike og Jackie får overnattingsbesøk – med uante konsekvenser. (Foto: Yorkshire TV)
Mike og Jackie får ungt besøk, noe som ikke går upåaktet hen i lille Aidensfield.

Det unge politi- og advokatparet Mike og Jackie Bradley får nok å styre med da Mikes unge niese og hennes venninne kommer på helgebesøk.

Lenge ute, sent hjemme
Verre er at de to unge tenåringsjentene slett ikke er interessert i å være lenge i tjenesteboligen hos ekteparet Bradley, de vil heller gå på pub.

De to oppfører seg omtrent som rødruss, og etter å ha blitt ringet inn av en fin gjeng med bråkete gutter, blir de tatt med til godset Ashfordly Hall. Det går så galt som det kan.

Russisk prins
Samme kveld har lord Ashfordly besøk av prins Nikolas, en russisk emigrant fra tsartiden. Prinsen viser seg å være mer enn glad i gode viner, og det går ikke bedre enn at han steller i stand en mindre skandale inne i byen. Imens, ute på Ashfordly Hall, er ungdommene i ferd med å ta seg inn på prinsens rom…

Mer om serien
"Med hjartet på rette staden" forteller om livet sett fra sidelinjen slik det kan ha fortonet seg i det idylliske Yorkshire i England en gang på sekstitallet. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokat-kone Jackie Bradley (Fiona Dolman).

"Med hjartet på rette staden" er den serien som ifølge en fersk spørreundersøkelse blant 11 000 briter best forbindes med det britiske. Dermed slår "Heartbeat" – som er seriens originaltittel – ut både "Coronation Street" og "East Enders", gjengangere gjennom mange år.

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Også her hjemme er "Med hjartet på rette staden" populær. Enkelte av episoden har hatt mer enn en million seere på NRK1. Snittallet ligger på 782.000 seere.

Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57