Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. april 2000 kl 22.50 "Treat Me Nice": Da rocken traff høy og lav

\"Treat Me Nice\": Da rocken traff høy o


NRK1 mandag 3. april kl 22.50
\"Treat me nice\" (5:10) Da rocken traff høy og lav

Carsten Deberitz

Bjørg Gaathaug fortsetter med å \"ragge\" opp norske rockere fra 50- tallet, og i kveld er turen kommet til Carsten Deberitz, bassgitarist og sanger i The Beatniks. Han kunne gått av med pensjon for lengst!

Deberitz har spilt med Beatniks, Quivers og flere andre band helt siden 1958. Unge Carsten lyttet på Radio Lux og øvde på gutterommet. Rockedebuten skjedde på folkeskolen med \"Move it\", Cliff Richards første hit i Norge, arrangert av Carsten, 14 år, for skarptromme, klarinett og gitar. Det hele forsøkt forsterket gjennom en Kurér Reiseradio.

Ingen solokarriere
Carsten Deberitz måtte gi opp sin tre måneder lange karriere som lovende soloartist da Svein Finjarn oppdaget ham øvende på Fagerborg Fritidsklubb. Finjarn, 14 år gammel og bandleder, tilbød den to år eldre Deberitz plass i bandet Beatniks hvis han ville gå over til bassgitar - soloene ville Finjarn ta seg av. Deberitz forteller om østkant-band og vestkant- band i Oslo, noe som var et markert skille. Han forteller også om det som var stas ved å være en lokal helt.

Filminnspillinger
Carsten Deberitz har fått være med på filminnspillinger tidlig på 60-tallet og traff The Beatles bak scenen i Göteborg, på Liseberg, da The Beatniks var blitt nordiske mestere for Shadow-band i 1963. Deberitz takker radioen og fritidsklubbene for karrieren som musiker, en amatørkarriere han fremdeles har ved siden av jobben som designer i Telenor. Carsten Deberitz er en \"groovy\" rocker som eldes med ynde, men fritidsklubben hans var ikke lett å finne igjen...

Programmet inneholder filmklipp med Cliff Richard fra 1957, Chuck Berry fra 50-tallet og Beatniks anno 1982. Intervjuomgivelsene er en skolegård og gamle trakter på Oslo vestkant, fortsatt i turkis og hvit Skyliner med sjåfør og Kurér Reiseradio.

NRK1 mandag kl 22.50

Bilde
Carsten Deberitz har ikke glemt rocken...(Foto: Leif Erik Bye)

Programleder Bjørg Gaathaug
Prosjektleder Erik Søby
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83