Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. august 2009 kl 23.15 Tudors

Motstanderne tvinges i kne

Jonathan Rhys Meyers som Henrik VIII og  Natalie Dormer som Anne Boleyn.  (foto: 2007 TM Productions Limited and PA Tudors Inc)
Jonathan Rhys Meyers som Henrik VIII og Natalie Dormer som Anne Boleyn. (foto: 2007 TM Productions Limited and PA Tudors Inc)
1535 blir et blodig år for Englands ledende menn. Biskop Fisher og Sir Thomas More nekter å undertegne eden som gir kongen full råderett, og de dømmes til halshugging.

Død er også den for tidlig fødte sønnen til dronning Anne. Ikke nok med det; Anne anklages for å ha giftet seg i hemmelighet med en mann av folket, og hun blir forvist fra hoffet.

Konfliktene vokser seg store, og kong Henrik må sikre nok støtte for sin politikk både i den engelske kirken og ved hoffet.

Om serien
Et glitrende lag av skuespillere med Jonathan Rhys Meyers i spissen, holdt publikum i sin hule hånd gjennom ti episoder i fjor sommer. Serie to av The Tudors sendes nå
for dem som liker blandingen av dramatisk kostymefilm, underholdning og engelsk historie.

Ved hjelp av et manus godt balansert mellom spektakulær underholdning og historiekunnskap, har manusforfatteren Michael Hirst fortsatt serien akkurat i 1531 da England er preget av kampen mellom paven og kongen, samtidig med at kongens strever med å få en arveprins. Denne andre delen av The Tudors strekker seg over en periode på fem stormfulle år, da Anne Boleyn er en sentral figur i engelsk historie. Hennes første datter, prinsesse Elisabeth, blir født i 1533, og i siste episode må Anne som kjent, gå den tunge veien til skafottet.

Serien sendes i reprise hver torsdag kveld på NRK3

Britisk dramaserie (5:10) (2007)
Sony Pictures Television International
Regi: Jeremy Podeswa
Manus: Michael Hirst
I rollene: Jonathan Rhys Meyers, Henry Cavill, Jeremy Northam, Natalie Dormer, og Maria Doyle Kennedy.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900