Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 5. mars 2000 kl 20.30 Halleluja!

Halleluja! (ttv)

NRK1 søndag 5. mars kl 20.30
Halleluja! (2:9)

Inger Lise Rypdal fant Gud i hverdagen

- Jeg visste ikke at det var så enkelt, sier Inger Lise Rypdal. Etter årevis på leit i omtrent alt som finnes av alternative retninger, fant hun meningen med livet i god, gammel barnetro. I kveld er hun gjest hos Kjell Erik Moen.

Tidlig på 90-tallet var Inger Lise Rypdal den rene New Age- dronning her i landet med egen tv-serie på TV3. Som programleder for \"Møte med det ukjente\" var hun ute og snuste på alt fra heksekulter og UFOer til yoga og healere. Og selv var hun ikke snauere enn at hun prøvde ut det meste selv også.
- Jeg prøvde alt, forteller hun hos Kjell Erik Moen i kveld. - Men jeg ble liksom ikke noe lykkeligere.

På leting etter en tro
- Til slutt var det bare en masse strev. Hadde jeg visst hvor enkelt det hele egentlig er, skulle jeg gått direkte til kilden, smiler Inger Lise som startet sin popkarriere med å hisse på seg hele bedehus-Norge for 30 år siden. Sangen om \"Frøken Johnsen\" skapte ikke akkurat stående ovasjoner rundt i de kristne miljøer. Her var for mye krass ironi over bygdesamfunnet som møttes på bedehuset for å ta barnet fra en \"syndig\" alenemor.
Dømmesyke er fortsatt noe av det verste Inger Lise Rypdal vet - og noe av det hun opplever som totalt fraværende i sitt nye forhold til Gud.
- Jeg så på kristendom som en klubb av mørkemenn med hevede pekefingre. Men da jeg åpnet opp for barnetroen igjen, opplevde jeg det stikk motsatte. Jeg opplevde inspirasjon, glede og masse positiv energi.
Inger Lise Rypdal vokste opp med besteforeldrenes pinsemenighet som en naturlig del av hverdagen. 11 år gammel bestemte hun seg for å døpe seg. Hun husker ennå alvoret, høytiden og sangene de sang. En av dem var \"Milde Jesus\". Den synger hun i kveldens program, i tillegg til en Bjørn Eidsvåg-låt og et nummer fra Edith Piaf-forestillingen hun hadde braksuksess med for noen år siden. Men først og fremst: hele Inger Lise Rypdals historie om sin vandring fram til troen.

NRK1 søndag kl 20.30

Bilde
Inger Lise Rypdal er gjest og artist hos Kjell Erik Moen på søndag.

Egenprodusert religiøst program
Programleder: Kjell Erik Moen
Ved: Bjørg Kittelsen og Marin Klaseie
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53