Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. juni 2007 kl 19.30 Grønn glede

I Thor Heyerdahls hage

Huset og hagen til Thor Heyerdahl i Larvik er nå overtatt av kommunen (Foto: NRK)
Huset og hagen til Thor Heyerdahl i Larvik er nå overtatt av kommunen (Foto: NRK)
- Dette gleder jeg meg virkelig til å vise fram! Grønn gledes programleder Mette Stensholt Schau tar seerne med seg hjem til Larvik denne uken. Og ikke til en hvilken som helst hage. - Vi skal på dugnad i hagen der Thor Heyerdahl vokste opp.

Hele kommunestyret er invitert til dugnad for å markere at huset og hagen nå er i fellesskapets eie. – Vi blir med, og håper at vi kan finne noe spennende i hagen. At det er en unik opplevelse er det ingen tvil om, smiler Mette fra øre til øre.

Larvik kommune kjøpte denne sommeren huset og hagen der den verdensberømte nordmannen og larvikingen la grunnen til sine drømmer og reiser. I den bratteste bakken i bakkebyen Larvk så han hele fjorden, og her bygget familien opp et hjem med en fin hage.

Moren til Thor var veldig interessert i botanikk, og både huset og hagen var preget av hennes ånd og ideer. Dette må ha smittet over på sønnen, for mens faren var bryggeriets direktør, var det morens interesse for naturen som preget Thor Heyerdahls valg.

Denne utgaven av NRKs hageserie har også plass til litt om Fuchsia og planter som liker seg på skyggesiden.

Om serien
Grønn glede er tilbake, og da er sommeren i gang. Gartner Dag Arneson og programleder Mette Stensholt Schau tilbringer sin sjette sommer sammen ute i det grønne. Det nye i årets utgave er at de to har tatt på seg å gjøre en sørgelig hage om til en oase.

Program fra Naturredaksjonen, NRK Hordaland
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 5145
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer: