Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 29. desember 2011 kl 22.10 George Harrison - Living in the material world

Et rikt liv


George Harrison var en person som fasinerte mennesker fra han var 17 år gammel. Som gitarist i Beatles oppnådde han rikdom og berømmelse som de fleste bare kan drømme om. Men allerede i en alder av 22 år forsto han at materiell suksess ikke var nok.

Gjennom sitt vennskap med musikeren Ravi Shankar ble George interessert i indisk musikk og filosofi. Meditasjon og spirituell søken ble en del av livet hans.

George hadde mange jern i ilden, og i tillegg til tiden i Beatles med en påfølgende solokarriere, arrangerte han en rockekonsert til inntekt for Bangladesh, den første rockekonserten som satte søkelyset på en internasjonal krise. Han lanserte videre Handmade Films for å revitalisere britisk filmindustri, og restaurerte eiendommen og hagene til Friar Park i England. John Lennon har sagt om vennen: "George er ikke et mysterium i seg selv. Men mysteriet inni George er enormt. Det som er interessant er å se ham avdekke det, litt etter litt".

Filmregissøren Martin Scorsese har laget en personlig dokumentarfilm i to deler om livet til den berømte musikeren som levde fra 1943 til 2001. Gjennom intervjuer og filmopptak viser han musikerens opp- og nedturer, både i karrieren og i privatlivet. Ringo Starr, Eric Clapton, Paul McCartney, Yoko Ono, Olivia og Dhani Harrison forteller, blant mange andre, om George Harrisons mange talenter og motsetninger og om livet de delte.

Amerikansk dokumentar (2:2).
Originaltittel:George Harrison. Living in the Material World
Regi: Martin Scorsese
Kontaktadresse for presse, tlf: 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900