Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. september 2003 kl 19.30 Puls

Hjelp mot kviser

Anbjørg Sætre Håtun ser på kviser, samliv, psykisk helse og smertestillere i kveldens
Anbjørg Sætre Håtun ser på kviser, samliv, psykisk helse og smertestillere i kveldens "Puls". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Fra tid til annen plages de fleste av kviser eller uren hud. Særlig tenåringer er utsatt. Redaksjonen har fått inn mange tips fra seerne, og i kveld vurderer programleder Anbjørg Sætre Håtun rådene sammen med en ekspert.

Vi får blant annet vite om cola og potetgull fører til kviser. Vi skal også møte noen ungdommer som kjenner til problemet med uren hud. I tillegg skal det handle om samliv med barn, psykisk helse og smertestillende tabletter i kveldens "Puls".

Samliv etter barnefødsel
Når man får barn blir livet snudd på hodet for de fleste par. Plutselig blir det liten tid til å dyrke parforholdet, og noen ganger blir utfordringene så store at de fører til brudd. I kveld skal vi møte tre ulike par som ble foreldre for første gang for seks måneder siden. Hvordan har forholdet deres endret seg etter at de fikk barn? En psykolog bidrar med gode råd om hva man kan gjøre for å ta vare på kjærligheten.

Psykisk helse
Psykiater Finn Skårderud er kveldens ekspert, og han skal blant annet snakke om balansen mellom det å være nedstemt og diagnosen depresjon. Etter at programmet er ferdig, fortsetter han og Anbjørg å svare seerne gjennom en halvtimes sending på programmets nettsider, www.nrk.no/puls

Skumle smertestillere?
Hvert år spiser nordmenn 61 millioner paralgin forte og pinex forte. Det kan gi oss problemer vi må leve med resten av livet. Hvorfor får du vite i kveldens Puls.

Ny frisk for "Puls"
Programleder Anbjørg Sætre Håtun og resten av redaksjonen har brukt sommeren til å fornye "Puls". Puls har nå et eget ekspertpanel som gir gode råd til seerne. Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). De skal dekke hvert sitt område for seerne. I høst vil redaksjonen også lage forbrukersaker med tips fra seerne.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252