Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. mars 2012 kl 20.15 Team Bachstad

Verdens rareste land


Ifølge Øystein Bache og Rune Gokstad stopper den persiske gjestfriheten ved grensen til
Turkmenistan, som de beskriver som et av verdens rareste land.


Den tidligere Sovjet-republikken, som nå er diktatur, vitner om et samfunn med forunderlig persondyrkelse. Hovedstaden Ashgabat likner noe Hitler, Kim Il Sung og Michael Jackson kunne funnet på sammen.

Falleferdige kjøretøy
Veien blir dårligere og den pensjonerte brannbilen mangler nok en gang deler. I leteaksjonen treffer Team Bachstad en bilrekvisita-forhandler med eget hjemmestudio i butikken.
Skjebnen viser seg å være verre for andre Mongol-Rallyister med eldre biler som bryter fullstendig sammen

Bomull og silkehistorie
Vel inne i Usbekistan går teamet på bomullslang. I Samarkand venter Østens mystikk med over tusen år gamle moskeer og mausoleer, bygget i Silkeveiens storhetstid.
På vei ut av landet må videomaterialet smugles ut – en fransk journalist trår hjelpende til.

Magetrøbbel nok en gang
I Kasakhstan får Øystein endelig prøvd sitt QuadroKopter som han vil ta flotte oversiktsbilder med, mens en skjebnesvanger frokost får fatale konsekvenser for Runes mage.

Hemmelig våpen
Rune glemmer magen og får litt å tenke på da han og Øystein får beskjed om at veien de kjører på er kjent for å være ganske utrygg. De blir stoppet i en av mange politikontroller men oppdager et hemmelig våpen for å slippe ustraffet videre.

Om serien
Øystein Bache og Rune Gokstad deltar i Mongol Rally der de skal kjøre en pensjonert brannbil fra Oslo til Mongolias hovedstad Ulan Bator.
Motortrøbbel, språkforvirring og mageproblemer er bare noen av utfordringene humorduoen møter på den eventyrlige reisen. Veldedighetsbilløpet blir omtalt som "verdens beste eventyr" og i overkant av 300 biler deltar – de aller fleste som stiller til start er lite egnet for turen.

Norsk humorserie.
Produsert av NRK (2011).
Med Øystein Bache og Rune Gokstad.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.