Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 24. september 1999 kl 20.50 Fashion File

Fashion File (t)


NRK2 fredag 24. september kl 20.50
Fashion File (2)

På visning hos Hugo Boss

I dagens avsnitt av \"Fashion File\" tar moteredaktør Tim Blanks seerne med på visning for Hugo Boss i New York. Der møter vi kjente skuespillere og artister, som alle har en spesiell forkjærlighet for denne designerens stil.

Samuel L. Jackson, kjent fra actionfilmer som \"The Long Kiss Goodnight\" og \"Pulp Fiction\", er en stor fan av Hugo Boss? moter. Nå møter vi ham på visningen til høstkolleksjonen, fordi han vil se hva Boss kan tilby denne sesongen.

- Jeg finner klær her som er klassiske, noe som betyr at de nødvendigvis ikke går ut av mote neste sesong. Boss har klær som holder seg, og det passer til min litt konservative stil, påpeker Jackson.

Det blir ikke bare tid til en titt på Hugo Boss? høstmoter. Tim Blanks tar oss først med til Paris der vi får se motene til designermerket Celine. Her er det sterke farger og rette linjer som er varemerket, og designer Michael Kors mener han lager klær som er både praktiske og lekre.

Blanks ser ikke bare Celines visning i Paris. Han deltar også på designeren Jean Charles de Castelbajas visning. Han er gammel i faget, og svært opptatt av at de frammøtte liker hans design.

I London møter vi designeren Owen Gaster som eksperimenterer en god del både med design og stoffer. Han vil lage klærne sine både moderne og sexy.
Tilbake i \"The big Apple\" er det Betsey Johnson som står for tur. Hun er en designer som er populær blant artistene. Både Lou Reed og Rob Thomas i gruppen Matchbok 20 har merket seg hennes talent.
- Hun gjør alt utrolig bra, intelligent og talentfullt. Lekkert, mener Lou Reed.
Inni mellom klippene fra visningene blir det også denne gangen intervjuer med både motejournalister og modeller om deres meninger.

Om \"Fashion File\"
Hver fredag på NRK2 denne høsten blir det moteoppdatering gjennom programmet \"Fashion File\".
I hvert program møter kommentator Tim Blanks kjente designere, og vi får se deres visninger på catwalken. Designere kommenterer og forklarer sine valg av modeller, materiale og deres egen stil.
Tim Blanks er redaktør i motemagasinet \"Fashion Magazine\", og serien \"Fashion File\" er laget av kanadiske Newsworld.
I tillegg til at vi møter kjente designere, gjør Blanks intervjuer med motejournalister fra kjente magasin som Elle og Vogue, og vi får ta del i deres synspunkter fra de forskjellige visningene. Journalistene forteller ærlig hva de likte, og hva som ikke var fullt så bra etter deres mening.

Blanks forflytter seg hele tiden rundt i verdens motemekka, og vi følger ham både til Paris, London, New York og Milano, der han holder oss oppdatert på hva som er siste nytt denne høsten. Vi får være med bak kulissene på visningene, og også modellene får slippe til med sine kommentarer om både det de viser fram og rammen rundt en visning.
Serien \"Fashion File\" skiller seg fra tidligere moteserier idet den tar for seg motene i nåtiden, og tiden framover mot milleniumet.

NRK2 fredag kl 20.50

Bilder (via Scanpix/Internett)
Sterke farger i Celines design denne vinteren. (Foto: Newsworld)

Kanadisk produksjon for Newsworld
Kommentarer: Tim Blanks
Produsert av CBC International Sales

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18