Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. april 2002 kl 22.30 Sofa King Stupid - alt om ingenting

Kræsjforsk i Sofa King Stupid

Sofa King Stupid – alt om ingenting (3:6) (NRK)
Sofa King Stupid – alt om ingenting (3:6) (NRK)
Har du noen gang lurt på hva som ville ha skjedd dersom badet falt på deg? Og hva om kjøleskapet ditt i fjerde etasje går ut på verandaen og faller ned? Og hvor høyt kan mobiltelefonen din ringe for at det skal bli umulig å ta den?

I humorserien Sofa King Stupid på NRK1 onsdagskveldene får du svaret. Kræsjforskerne Malnes og Karlsnes søker å tilfredsstille de krav det moderne samfunnet har til pionerforskning. Det var kanskje på tide, vil nok mange hevde, at ”Schrödingers katt” fikk konkurranse fra spisskompetent hold. Her blir ikke konklusjonene mjauet fram. De kommer som et resultat av svært fysiske og ganske realistiske forsøk.

Hver onsdag gir Sofa King Stupid sleivete ballespark til den moderne forskningen. Flere eksistensielle og essensielle problemstillinger vil bli berørt:

1 Filosofi: hva kom først – høna eller egget?
2 Krigsindustri: Hvor mye penger trenger en minegressklipper å koste?
3 Forsøk med dyr: Hvem klarer best, i en ekstremt stresset situasjon, å finne rømningsveier? En undulat, to gullfisker eller en rotte?

Rune Nilson og Knut Folkestad, spiller kræsjforskere. Helt ukjente Bård Li tolker rollen som journalist, inspirert av programleder Gry-Beate Molvær i "Schrödingers katt".

Innslagene tar utgangspunkt i fysiske forsøk. Alt er improvisert, slik at heller ikke forskerne vet utfallet av forsøkene. Det er ikke til å komme bort fra at liv kan gå tapt under slike forhold.

Om ”Sofa King Stupid”
Hvis du liker å høre de kraftigste bannordene som finnes i det norske språk, fremført på trøndersk dialekt, kan ”Sofa King Stupid” være et godt alternativ til barne-TV!

Flere av NRKs kjente radiostemmer har tatt steget over til fjernsynet og laget seks tv-programmer der de sprer elleville sprell. I spissen står Petre-gutta Are Sende Olsen (”Bare Are”, ”Are og Odin”), Knut Folkestad (”Knut i Bygget”, ”Høyt” på Petre/P1) og Rune Nilson (”Kaliber”). I tillegg medvirker Guri Solberg (Petres ”Gusch”) og Kari Sørbø (NRK P1s ”Her&Nå”). Alle har sin debut på fjernsyn.

Program Riks Tyholt
Prosjektleder: njord.rov@nrk.no (tlf. 73 88 12 12)
Pressekontakt: Erik Bull(tlf. 73 88 16 47)

Bilde
Kræsjforskerne Malnes og Karlsnes. (Foto: NRK)