Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. juli 2006 kl 15.00 Fristelser

Klassiker med Clark Gable

Dampende erotikk mellom Clark Gable og Jean Harlow i
Dampende erotikk mellom Clark Gable og Jean Harlow i "Fristelser" fra 1932
"Fristelser" er fra 1932 og i sin helhet tatt opp i MGMs studioer i Hollywood. Ikke desto mindre er handlingen lagt til Indokina og Saigon – og illusjonen virker. Det som også virker, er forholdet mellom hovedrollene spilt av Clark Gable og Jean Harlow.

Dennis Carson (Clark Gable) er formann for en gummiplantasje, og tilbringer de lange, varme kveldene sammen med sin forfyllede assistent McQuarg (Tully Marshall). Guidon (Donald Crisp) er en annen bekjent av Carson. Han ankommer en kveld sammen med den prostituerte Vantine (Jean Harlow). Carson forteller Vantine at hun vil bli glemt når neste båt til Saigon dukker opp. Det viser seg imidlertid at Carson og Vantine er skapt for hverandre.

Etter det uunngåelige kjærlighetsforholdet drar Vantine sin vei. Omtrent samtidig dukker ingeniøren Gary Willis (Gene Raymond) opp. Han skal konstruere en bro på stedet, og har med seg sin kone Barbara (Mary Astor). Det varer ikke lenge før Barbara legger an på den mer enn villige Carson. Men når Vantine kommer tilbake, går Carson tilbake til henne. Dette utløser et vilt raseri hos den ustabile Barbara, og et sjalusidrama er ikke til å unngå…

Om filmen
Filmen "Red Dust", som den heter på originalspråket, er blitt en klassiker. Mye på grunn av Jean Harlows berømte badescene i en tønne. Ryktene forteller at det fortsatt fins arkivopptak hvor Harlow opptrer naken. Noen rykter sier til og med at det fins en versjon av filmen i Europa hvor Gable og Harlow virkelig gjør det.

Men til tross for filmens erotiske tilsnitt, er en av de minneverdige replikkene av en helt annen karakter. Harlow gjør rent et papegøyebur og sier: "Hva er’e du har spist’a – sement?"

En ny versjon av filmen ble laget i 1954, da med tittelen "Mogambo". Også den gangen med Clark Gable i hovedrollen, men med Ava Gardner og Grace Kelly i Jean Harlows og Mary Astors roller.

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk spillefilm fra 1932
Originaltittel: "Red Dust"
Regi: Victor Fleming
I rollene: Clark Gable, Jean Harlow, Mary Astor, Gene Raymond, Donald Crisp
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83