Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 13. desember 2001 kl 21.45 Sopranos

Tony i FBIs søkelys


Mafiaboss Tony Soprano blir anbefalt av sin advokat å bruke sin arbeidskraft på den lovlige delen av sin forretningsvirksomhet en stund framover. FBI holder ham nemlig under oppsikt. Men å bli satt på sidelinjen på denne måten passer Tony dårlig, og han begynner å få angstanfall igjen.

Tony oppdager at Richie og Onkel Junior har begynt å selge kokain under dekke av å drive i renovasjonsbransjen. Tony er lut lei av Richies manglende vilje til å underordne seg og krever at han slutter med narkotikahandelen. Frykten for at myndighetene skal oppdage denne lyssky virksomheten, ligger bak Tonys påbud. Men at en så god inntekstkilde faller bort, skaper store problemer for Richie og hans forlovede Janice. At hun er Tonys søster gjør ikke situasjonen mindre delikat.

Trenger hjelp
Tony oppsøker psykiateren, dr. Melfi, for å få hjelp for sine angstanfall. Hans påtvungne passivitet gjør at han får god tid til å tenke på alt han har vært med på, og det skaper angst.

Men dr. Melfi har sine egne problemer å stri med. Under et restaurantbesøk havner den lett berusede psykiateren i en heftig krangel og blir bedt om å forlate etablissementet. Dr. Melfi må innrømme overfor sin psykiater at hun må ta noen stive drinker før timene med Tony.

Onkel Junior, som fremdeles sitter i husarrest, kjeder seg. Men oppfriskningen av et gammelt bekjentskap virker oppkvikkende.

Om serien
Organisert kriminalitet sett fra en psykiaters sofa er den noe uvanlige innfallsvinkelen til denne serien som henter handlingen fra et robust amerikansk/italiensk mafiamiljø i New Jersey.

Vi møter mafiabossen og familiemannen Tony Soprano (James Gandolfini), en gjennomsnittlig, middelaldrende mann som nå er havnet i en midtlivskrise. Han har en lydig og pliktoppfyllende kone, Carmela, en opprørsk 17 år gammel datter, Meadow, og en sønn som går under navnet Anthony jr. Tony forsøker å være en god far og ektemann, samtidig som han leder sitt selskap innen "renovasjonsbransjen, men problemene tårner seg opp på begge fronter.

Den nære familiekretsen består også av Tonys mor, Livia, som han prøver å få plassert på aldershjem. Til Tonys private sfære hører ellers den ikke helt hemmelige elskerinnen. Men hans nærmeste fortrolige er psykiateren dr. Jennifer Melfi. Til henne betror han alt - unntatt det hun allerede vet; at Tony er mafiaboss.

Tonys foretaksomme onkel, Corrado "Junior" Soprano, og den ambisiøse nevøen Christopher Moltisanti er sentrale personer også i andre runde av serien "Sopranos" som er spilt inn i New Jersey. Blant Tonys viktigste "forretningsforbindelser" er Paulie Walnuts og nattklubbeier Silvio Dante. Blant nykommerne er Tonys søster Janice og Richie Aprile, bror til den avdøde mafiabossen Jackie Aprile. En av Tonys beste venner og "businesspartner" Big Pussy Bompensiero, som forsvant på mystisk vis, er tilbake igjen.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: The Sopranos II
Produsert av David Chase
Med James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Robert Iler, Nancy Marchand, Aida Turturro, Dominic Chianese, Michael Imperioli, Tony Sirico, Vincent Pastore, Steven van Zandt m.fl.
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Tony Soprano (James Gandolfini) mistrives sterkt med å holde en lav profil i mafiamiljøet. Men han har ikke noe valg fordi FBI holder han under oppsikt.