Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 24. mars 2000 kl 20.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 fredag 24. mars kl 20.30
Filmredaksjonen NRK

Variert filmmeny

Drama/komedie, Shakespeare-musikal, norsk skrekkfilm og islandsk drama fra 1643 er noe av det du får se i Filmredaksjonen NRK denne uken.

Milos Formans film \"Man on the Moon\" om den amerikanske komikeryndlingen Andy Kaufman har premiere denne uken. Den ble også vist på filmfestivalen i Berlin, hvor den mottok den prestisjefylte Sølvbjørnen. Forman har en lang rekke gode filmer bak seg (\"Hair\", \"Larry Flynt\") og har fått ikke mindre en to Oscars (\"Gjøkeredet\", \"Amadeus\"). Pål Bang-Hansen møtte den feterte regissøren i Berlin.

Danser med Shakespeare
Den anerkjente Shakespeare-skuespiller og -regissør Kenneth Branagh har laget en musikalversjon av Shakespeares \"Love\'s Labour\'s Lost\". Filmen er krydret med sang- og dansenumre á la 1950, som i følge Branagh selv er utført etter beste evne, men kanskje med mer sjarm enn perfeksjon. Else Karine Archer har møtt hovedrolleinnehaver Alicia Silverstone som spiller fransk prinsesse i filmen.

Norsk skrekkfilm
Norsk skrekkfilm er ikke dagligdags vare, noe de to entusiastene Pål Aam og Eystein Hansen i Rabalderfilm tenkt å gjøre noe med. De er i gang med et filmprosjekt med seriemorderplott og handling lagt til Oslo. På hjemmesiden til Rabalderfilm finner du en link til \"The Blairwitch Project\" - vi sier ikke mer...

NRK2 fredag kl 20.30

Filmmagasin fra Kulturavdelingen
Prosjektleder: Haagen Guttu
Programleder: Else Karine Archer
Script og internettansvarlig: Barbro Ross Viallatte