Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. september 1999 kl 19.45 Offshore

Offshore (ttv)


NRK1 søndag 19. september kl 19.45
Offshore (81)

Miljøaksjon mot NorWestOil

Ledelsen i NorWestOil er svært opptatt av Haralds dødsfall, men etterhvert får de helt andre ting å tenke på. Åge Knutsen fra Solveigs miljøorganisasjon, Miljøaksjon Hordaland, har satt i gang aksjon mot en av supply-båtene konsernet bruker.
Tidligere driftsdirektør Hroar Torgersen får nå en ny oppgave av ledelsen. Han skal rydde opp i problemet. Men Torgersen takler problemet dårlig, og trekløveret Porsum, Martens og Olsen irriterer seg bare enda mer over ham enn noen gang tidligere.
De ansatte på Huldra har slitt med Haralds dødsfall, og nå er dagen kommet for å ta endelig avskjed med drilleren. Begravelsen står for tur. Jonny som endelig hadde bestemt seg for en forsoning med Harald, rakk ikke det før dødsfallet inntraff og sliter tungt.
Selv om Solveig er en aktiv sjel i kampen for miljøet, er hun ikke særlig begeistret for aksjonen Åge har satt i gang. Hun vil ikke at organisasjonen skal gå til så alvorlige skritt. Samtidig har hun problemer på hjemmefronten også, etter at Vidar har fortalt at han har vært utro, men riktignok ikke med hvem.
Dagny er fremdeles opprørt over at Göran skjuler iraneren Reza, og benytter derfor enhver anledning til å blande seg inn i hvordan han organiserer livet sitt.

Om \"Offshore\"
NRK Dramas suksesserie om livet til menneskene på oljeplattformen Huldra er nå inne i sin sjette sesong. \"Offshore\" er Norges mest populære langserie og har hatt opp mot en million seere hver uke. I august i fjor ble \"Offshore\" tildelt Amanda-prisen for beste underholdningsdrama for fjernsyn. Serien ble kåret til fjorårets beste tv-serie av Programbladets lesere og til den mest populære dramaserien 1998 av Dagblad-leserne.
Opptakene til \"Offshore\" startet i mars 1996. Innen utgangen av 1998 hadde NRK Drama produsert i alt 91 halvtimes episoder, noe som er nok til at serien kan fortsette ut hele 1999.
I noen av rollene: Finn Schau, Mia Gundersen, Wenche Kvamme, Suzanne Paalgard, Frank Krog, Rut Tellefsen, Jarl Goli, Örjan Landström, Frank Iversen, Anne Krigsvoll, Håvard Bakke, Ove Chr. Owe og Martine Karlsen.
\"Offshore\" har egne sider på internett: www.nrk.no/drama/offshore/
På sidene ligger konkurranser og informasjon om serien og skuespillerne. Man kan også laste ned vignetten og klipp fra sesongens episoder.

NRK1 søndag kl 19.45
Reprise onsdag kl. 23.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Hroar Torgersen klarer ikke helt å takle aksjonen mot supply-båtene NorWestOil bruker. (NRK-foto: Barbara Halden)

2. Hroar Torgersen (Finn Schau) ber politiet gå til aksjon mot demonstrantene.

3. Regissør Berit Nesheim (t.v.) instruerer Rut Tellefsen (Inger Porsum) og Finn Schau (Hroar Torgersen).

Egenprodusert dramaserie
Kontaktperson NRK Drama: Ingvil Giske, tlf 23 04 29 27
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen, tlf 23 04 91 64
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18