Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. oktober 2003 kl 21.40 Med hjartet på rette staden

Falskmyntnerliga i Aidensfield

Konstabel Mike Bradley (Jason Durr) sprenger en falskmyntnerliga. (Foto: Yorkshire TV)
Konstabel Mike Bradley (Jason Durr) sprenger en falskmyntnerliga. (Foto: Yorkshire TV)
Falske penger er i omløp i Aidensfield, og politiet følger sporene til nattklubben Viscount. Nattklubbeierens kone, Veronica, sverger på at hennes mann, Renalto, har rent mel i posen. Men da en ansatt ved klubben blir funnet drept, går politiet til aksjon.

Politiet holder Renalto mistenkt for å distribuere falske penger til spillebuler over hele landet. Da Garrick som jobber på nattklubben, blir overrasket av Renalto mens han forsyner seg fra safen, får han sparken. Like etter sitter han på puben og betaler for en øl med en falsk seddel…

På slakk line
Politibetjent Mike tar affære da puben melder fra om det inntrufne, men Garrick hevder han ikke har kjennskap til hvor de falske pengene kommer fra. En tid senere finner politikonstabelen Garricks bil vraket like utenfor byen. En av Renaltos menn har presset ham ut av veien, og Mike hjelper ham til sykehuset.

Men Garrick viser seg å balansere på en slakk line. Like etter at han er utskrevet, blir han funnet myrdet, og politistyrken i Aidensfield har en nervepirrende tid foran seg.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()