Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. november 2000 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Forbrukerinspektørene


NRK1 onsdag 1. november kl 19.30
Forbrukerinspektørene

Med fokus på køkultur

I kveld er fenomenet KØ tema i Forbrukerinspektørene. Redaksjonen har tall som viser hvor mye tid vi bruker på denne forhatte aktiviteten, og den gir deg viktige regler for køkultur.

Her er en smakebit av reglene som blir presentert av Elin Ruhlin Gjuvsland:

1. Det er viktig å bedømme avstanden veldig nøye. Distansen til vedkommende foran deg i køen må være den samme som når du danser med en onkel i et bryllup. Hvis avstanden blir for lang, blir du den håpløse som lager luke i køen hvor alle folk passerer og sniker seg foran deg.

2. Se alltid i samme retning som de andre. Det er rett og slett ikke lov å se bakover, det er å invadere privatlivet til andre i køen.

3. Det er et hierarki i køer. Å være først er guddommelig. Å være i stand til å se fronten av køen, er ypperlig. Å være der hvor du kan se dem som kan se fronten av køen, er heller ikke dårlig. Å kunne se bare kø, er ikke bra. Og er du den som er helt bakerst i køen, er situasjonen fullstendig håpløs. Det eneste som får deg til å føle deg bedre, er når en stakkar kommer i køen bak deg.

Pass på kredittkortet
I Bøllekurset viser Snorre Tønset og vår egen forbrukeradvokat Ola Fæhn deg hvordan du kan skille mellom garanti og kjøpslov. Det er ingen grunn til å gi seg, selv om butikken sier at garantien har gått ut på ditt ødelagte produkt.

Forbrukerinspektørene har også en sak i kveld som viser at det er ingen grenser for hvor mye barnet ditt kan gjøre - og kjøpe på Internett. Pass på kredittkortet ditt!

NRK1 onsdag kl 19.30

Egenprodusert faktaprogram
Programledere: Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset, Ingunn Kyrkjebø, Jorunn Voll og Ole Hedemann
Prosjektleder: Tove Austad
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
http://www.nrk.no/fakta/fbi/

Bilde
Forbruke rinspektørene lærer deg om køkultur i kveld. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)