Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. juli 2013 kl 20.00 Mat i Norden

Vegetar, takk


Når Mat i Norden besøker Gotland, er det vegetarmat som gjelder!

På sin vegetariske reise gjennom Gotland møter Sonja og Michael Ulrika Karlsson, som prater om å maksimere matopplevelsen. Sammen plukker de "kajp" - en lokal variant av purre, og middagen krones med hjemmelaget surdeigsbrød. Her må ovnen varmes opp med femti kilo bjørkved til en temperatur på 300 grader, før deigen blir til brød!

Gotland er kjent for sine kalksteinsgrotter, så Sonja og Michael bestemmer seg for å serverer middagen i et kalkbrudd på øya Furillen, en gammel svensk militærbase.
Dagens gjestekokk er Luqaz Ottosson, vinneren av Årets Unge Kokk i Sverige i 2012.

Om dokumentaren
Mat i Norden er en matreise i fire av våre nordiske land, hvor kokken Michael Björklund og programleder Sonja Kailassaari smaker på lokale retter og råvarer, treffer andre matentusiaster og lager mat på de mest eksotiske steder. I hver episode blir også en hemmelig kokk med på matlagingen!

Finsk dokumentarserie
Originaltittel: Mat så in i Norden (3:8)
Produsert av: Jokowski Ab for YLE (2012)
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes å kontakte Publikumsservice / 815 65 900