Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 16. juni 2008 kl 19.55 Veterinær på safari

Jakt og bleieskift

Shaun og Phoebe beundrer en neshornhann. (Foto: Paul Brehem)
Shaun og Phoebe beundrer en neshornhann. (Foto: Paul Brehem)
Et nytt år og en ny sesong er i gang for Emma og resten av veterinærteamet. I mars faller temperaturene i Sør-Afrika, og det betyr at de igjen kan fange dyr uten å utsette dem for fare. Samtidig krever lille Phoebe sitt, jakt eller ikke.

Det første fangstoppdraget på tre måneder er å finne en neshornhann som skal bedøves og utstyres med mikrochip.

Midt under jakten oppstår det problemer når lille Phoebe må ha ny bleie. Emma og Shaun hadde gjerne sett at hun sluttet med bleier, men det er ikke helt enkelt å drive med pottetrening midt i jungelen med en trassig toåring.

Nytt hjem
Nå gleder den lille familien seg til at det nye veterinærsenteret skal bli ferdig. Her skal de ha sitt eget hjem, og for første gang i sitt liv skal lille Phoebe få sitt eget soverom.

Det nye senteret blir kostbart, og Emma og Shaun blir derfor overlykkelige når de får vite at de har fått et nytt oppdrag fra en av de største farmerne i området. Kontrakten går ut på å flytte 1800 ville dyr til en naturpark, og det er en gedigen jobb for teamet.

Om serien
NRK sender nå sesong 2 i BBC-serien om Emma, veterinæren som forlot storbylivet i England for å jobbe med ville dyr i Sør-Afrika. Her stiftet hun familie med farmeren og viltdyreksperten Shaun.

I åtte episoder kan vi følge Emma på nye eventyr i den fantastiske afrikanske naturen sammen med Shaun og deres lille datter Phoebe.

Underveis får de hjelp av helikopterpiloten Big John og hans sønn Little John, som er 20 år og fast bestemt på å følge i farens fotspor. I tillegg kommer et team på et tjuetalls sterke assistenter og familiens hund, Jack Russell-terrieren Taula.

Det blir mye dramatikk og spenning, og ikke minst fantastiske naturopplevelser, praktfulle dyrebilder og rørende historier om store og små firbente som blir reddet av Emma og hjelperne hennes.

Britisk dokumentarserie i 8 deler
Originaltittel: Vet Safari 2
Produksjon: BBC (2007)
Norsk kommentar: Hanne Cecilia Aass
Pressekontakt: Helene Amlie 23 04 77 51 / 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no