Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. mai 2011 kl 20.00 Mesternes mester

Trio kjemper om tittelen


Pokalen skal hjem! Det er tre deltagere igjen: to favoritter og én som trodde hun skulle ha vært hjemme for lengst… Det er duket for finale i "Mesternes mester".

Ailo, Finn Christian og Trine skal kjempe om pokalen, heder og ære: Av de opprinnelige elleve mesterne er det disse tre som nå kjemper om å bli "Mesternes mester".

Den første øvelsen utfordrer dem på smidighet, styrke, hurtighet og mot. Fjellklatring rett opp en 20 meter høy stupbratt fjellvegg. Hvordan løser man det om man har høydeskrekk? Men noen har gjort dette før og er rimelig trygg på godt resultat.

Jaktsesong på Kypros
Rekkefølgen i den første konkurransen bestemmer startrekkefølgen i den neste: "Jaktstart". Flere poster underveis, og hvem som leder og gjør det bra endres stadig. Men det er kun de to første som kommer til mål, som skal til den endelige finalen. Sistemann ryker ut – dagen før dagen. Brutalt… Men slik er idrettens verden, og det skal vise seg at det er mulig å vinne og tape med samme sinn. Nesten, i hvert fall.

Siste dag med gjengen
Det blir hjertelige gjensyn, mimrestund og ikke minst en utrolig spennende finale mellom to store sportsprofiler. Står hovmod endelig for fall eller blir det favorittseier – det er jo ikke alltid at det går som forventet i "Mesternes mester" heller…

Om programserien
I hvert program skal deltagerne gjennom tre krevende øvelser som vil sette alle deres evner på prøve - det være seg fysisk eller mentalt. Etter de tre konkurransene må den deltageren som ligger sist sammenlagt, velge ut en av de andre som motstander til "Nattesten". Dette er en vinn eller forsvinn-konkurranse, som avgjør hvem som får være med videre. Det blir ti programmer før årets "Mesternes mester" endelig kåres. Årets yngste deltaker er 28, og årets eldste er 57 år gammel.

De to første rundene av "Mesternes mester", sendt vinter/vår 2009 og 2010, var store seersuksesser. I gjennomsnitt har hvert av de to første sesongenes programmer blitt sett av over en million mennesker. Finaleprogrammet i fjorårets sesong hadde en seerandel på 70,7 prosent og ble sett av 1.128000 nordmenn (på det meste over 1,3 millioner).

Tredje sesong av "Mesternes mester" ble spilt inn flere steder på den nydelige øya Kypros. Mesterne ble innlosjert i et herlig hus ved havet utenfor Paphos, på vestsiden av Kypros, ca to timers kjøretur fra flyplassen i Larnaca.


Norsk underholdningsprogram 2011
Produsert av: Rubicon TV for NRK
Produsent: Mattis Koppang
Programleder: Dag Erik Pedersen
Medvirkende: Jorunn Horgen, Lene Jenssen, Siren Sundby, Liv Grete Poirée, Trine Haltvik, Kay Arne Stenshjemmet, Ailo Gaup, Frode Estil, Frode Rønning, Halvard Hanevold, Finn Christian Jagge.
Pressekontakt: Sidsel Linden, 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900