Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. november 2007 kl 18.30 Thomas P.

Thomas møter far

Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) får endelig møte faren sin (Anders T. Andersen). (Foto: Mari Karoline Knudsen, NRK)
Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) får endelig møte faren sin (Anders T. Andersen). (Foto: Mari Karoline Knudsen, NRK)
Endelig får Thomas P. møte faren sin, som han i tolv år har trodd var død. Og han begynner mer bevisst å utnytte evnen sin til å høre hva andre tenker. Men det er en hard påkjenning – og dessuten farlig.

Thomas har fått vite av en lege i Fredrikstad at hun hjalp faren hans med å flykte etter bilulykken for tolv år siden. Like etterpå får han en lapp fra faren om å møte ham.

Han besøker Siss på sykehuset for å fortelle henne om det som har skjedd, men hun er dopet ned. Han kan høre de fortvilte tankene hennes – om at hun trenger hjelp, og ikke kan bli på sykehuset.

Samtidig gjør Thomas nye, skremmende oppdagelser om legemiddelfirmaet KEMP. Og når han møter faren sin på en øde fotballbane, blir han nok en gang forfulgt…

I rollen som Thomas sin far, Frank, møter vi Anders T. Andersen, som i det siste har gjort seg bemerket som regissør av suksesserien "Berlinerpoplene".

Om serien
På lørdager i høst byr NRK på en vaskeekte thriller for barn, unge og alle som liker god spenning. "Thomas P." er i 11 halvtimes episoder og handler om en 13-åring med helt spesielle evner.

Thomas bor sammen med storesøsteren Siss og adoptivforeldrene deres. Faren og moren deres døde i en bilulykke da Thomas var baby, er de fortalt. Historien starter den dagen Siss påstår at hun hører stemmen til faren. Hun er overbevist om at han ikke er død likevel.

Manus til "Thomas P" skrevet av forfatteren og dramatikeren Petter S. Rosenlund, som blant annet er kjent som medforfatter til NRK-serien "Kodenavn Hunter". Anne Marie Nørholm, som regisserte de populære seriene om Johnny og Johanna, deler ansvaret for regien med Cathrine Simonsen.

Nominert til barnas egen bokpris
Samtidig som serien hadde premiere på TV, ble "Thomas P." av Petter S. Rosenlund lansert i bokform av NRK Aktivum. Boka ble nylig nominert til Arks barnebokpris sammen med med fem andre av årets barneboktitler. Vinneren skal kåres av skoleelever fra hele landet, og prisen deles ut i desember.

På nettsida www.nrk.no/thomasp kan du blant annet se episodene som er vist, og høre boka opplest av Håvard Bakke.

Dramaserie i 11 deler
Egenproduksjon fra NRK Barn og ungdom
I rollene: Jesper Flintegård Schøyen (Thomas), Linn Nystadnes (Siss), Inga Figenschou Eide (Monica), Felix Jatta (Fredrik), Ingjerd Egeberg (Therese), Ingar Helge Himle (Erling), Hilde Grythe (Lisbeth), Anders T. Andersen (Frank), Jon Øigarden (Kongsberg) og Neil Howard (Storm)
Manus: Petter S. Rosenlund
Regi: Anne Marie Nørholm (ep. 1-6) og Cathrine Simonsen (ep. 7-11)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no
Blir også sendt onsdag på NRK1


LENKER
  • Hjemmeside