Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. mai 2009 kl 23.15 Inspektør Lynley

Mord i Overhuset

Inspektør Thomas Lynley (Nathaniel Parker) og etterforsker Barbara Havers (Sharon Small) får en mordsak fra Overhuset i hendene. (Foto: BBC Worldwide)
Inspektør Thomas Lynley (Nathaniel Parker) og etterforsker Barbara Havers (Sharon Small) får en mordsak fra Overhuset i hendene. (Foto: BBC Worldwide)
Et lik blir funnet flytende i Themsen. Offeret, Eric Ramsey, jobbet som portner i Overhuset, og Lynes og Haves blir satt på saken.

Mordet blir i første omgang satt i sammenheng med portnerens gamblinggjeld. Den avdøde ble funnet med hendene bakbundet og kraftig forslått. Så blir en kontoransatt i Overhuset drept.

Funnene tyder på at det dreier seg om en større konspirasjon rundt noen stjålne dokumenter. De inneholder en testrapport på et rakettsystem, og Haves prøver å finne dem. Men etterforskerne oppdager fort at de selv er under overvåkning.

Hvem har interesse av at rapporten forsvinner? Og er det de samme som skygger Lynley og Haves? Etterforskerne må finne morderen før noen andre gjør det.

I det private prøver Haves å få seg et liv utenfor jobben, og oppsøker et singlearrangement.

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser fram.

Britisk kriminaldrama (2005)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 4
Kveldens episode: The Seed Of Cunning
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no